tisdag 19 maj 2009

Varför i hela fridens dar är jag fortfarande uppe?

Hur gör andra som kommer i säng när de säger att de ska det? Visserligen gick äldsta tonåringen till sitt rum bara för en, hm trekvart sen, men ändå jag borde ligga och sova nu.

Har suttit med yngsta tonåringen och matteläxa ikväll. Helt värdelös, jag alltså, Tur att den äldsta kom och lärde oss andra hur det ska vara. Jag minns när den minsta var ca 5-6 år och så gärna ville kunna räkna matte som sitt syskon. En gång vid matbordet blev den äldsta arg på minstingen och sa högt och irriterat och med rejält eftertryck:
- Du fattar ju noll, komma noll, komma noll!
Varpå minstingen anade en lektion och svarade glatt:
- Vad blir det?

6 kommentarer:

nillas liv på pinnen sa...

Ha ha va gulligt!

Jag kommer heller inte i säng på kvällarna nuförtiden. Sen går jag omkring och är skittrött på dagarna.
Igårkväll försökte jag verkligen, missade tom sista tredjedelen av Desperate Housewives och gick ut med vovven då för att jag sen skulle krypa i säng redan vid tio, tänkte jag. (Jag skippade även serien Christine som jag tycker jättemycket om 22-22.30 Det kan man kalla disciplin!).
Kom jag i säng tio? Nej! Någon gång efter elva. Då kollade jag inte på klockan för jag tänkte att det man inte vet lider man inte av. Eller nåt...
Det här var kanske lite mer information än du önskade...?

Singelmamman sa...

Christine är verkligen kul. Det värsta är att jag känner igen mig väldigt mycket i henne... Önskar jag kände igen mig mer i en rollkaraktär som är mer ordnigsam :-) (och nä det var inte alls för mycket info, bara kul att läsa)

nillas liv på pinnen sa...

Haha, jag känner också igen mig i Christine! Det är nog därför jag tycker serien är så himla rolig. Igenkänningshumor på hög nivå =)
Ordningsam... hm...Bree van der Kamp i Desperate Housewives kanske? Nej, det vill du nog inte! *skrattar*
För mycket ordning är skadligt tror jag.

Singelmamman sa...

Bree och jag är lika långt från varandra som solen och jorden. Skönt tycker jag, håller helt med att det är skadligt med för mycket ordning. Däremot blir jag lite fundersam när mina tonåringar, framförallt min son, tycker att jag är "precis som Christine"...

Anna sa...

Ja, men visst är det härligt när man kan lägga sig och barnen kommer och nattar en istället... =)

Singelmamman sa...

Anna: Det händer, ganska ofta på fredagkvällen.