söndag 31 oktober 2010

Köksbordsfilosofi

Äldsta funderar högt och frågar mig plötsligt vad Kineserna, eller rättare sagt alla i Asien, kallar Mellanöstern? Eftersom jag är en kvinna som inte alls tänker snabbt på morgonen i alla fall så tänker jag först på asiaternas svårigheter med bokstäverna L och R. Men nä, här handlade tankegångarna om öst kontra väst. Ländernas placering och att öst är öst för oss men inte i Asien. Jag ska inte försöka återge hela konversationen. Mest för att mina förvirrade inlägg/kommentarer stör.

Sen avhandlade äldsta folkhälsoministerns problem att förklara varför staten tillåter försäljning av alkohol men inte cannabis. När samma minister just sagt att alla droger är skadliga. Äldsta anser att ministern blev riktigt ägd. Själv känner jag att det är för tidigt på morgonen för den här typen av småprat.

6 kommentarer:

Gafflan sa...

Kanske inte riktigt i dom banorna...men äldsta hade i alla fall svårigheter med att tala om att en glödlampa gett upp på hennes rum när hon gav den ett annat namn. Numera heter det lysklot...nä hon var inte riktigt vaken och inte jag heller för det tog ett tag innan jag fattade. Sen skrattade vi gott åt förvirringen.
Här är det inte snillen spekulerar utan mer tomma stirrande blickar och lite mummel på morgonen. ;D

Elin Damberg sa...

Hahahahahahahaha. Ministern blev ägd. Så helt igenom underbart!!

Maj Korner sa...

Oj, det var en tuff pratstund på morgonen! Den skulle inte förekommit här, kan jag säga, vid den tiden på dygnet!

Singelmamman sa...

Gafflan: Jag har också tom stirrande blick och halvöppen mun. Det blir ju problem som du förstår. Lysklot är ju jättebra ord! :-)

Elin: Tycker jag med!

Maj: Och inte här heller om jag fått bestämma. Men intressant är det... :-)

Fru Venus sa...

:-)) Det är det jag har sagt, sonen är en tiopoängare!! (tror du vi kan tutta ihop våra äldsta?)

Singelmamman sa...

Fru Venus: Ska tala om det för honom! Om tiopoängen alltså. Det andra kan väl du och jag fixa själva... ihoptussandet alltså. :-D