lördag 11 september 2010

Singelmamman blir lite politisk

Det är val om drygt en vecka. Och det är din skyldighet och plikt, om du frågar mig, att gå och rösta. Jag kanske inte delar din åsikt, men jag är beredd att dö för din rätt att säga den. Det sägs att Voltaire sa det och att han misstrodde demokrati. Voltaire såg demokratiska system som ett sätt att låta massornas dumhet breda ut sig. Det är såna åsikter som tyvärr fortfarande dyker upp. Och värst är SD. Vad du än röstar på, så är en röst på SD i mina ögon helt förkastligt, men... jag är absolut beredd att strida för att du ska få rösta hur du vill, på vem du vill. Hur tokigt du än röstar.

6 kommentarer:

Fru Venus sa...

Jag blandar mig inte i valet i Sverigelandet och jag är utled på det, men så mycket vet jag att INGEN ska rösta på SD. Om jag får bestämma. Vilket sällan händer...

Agneta sa...

Bra sagt!
Sjävklart ska man rösta - annars ska man ge fan i att någonsin klaga! Tycker jag...

Och ja jäklar vad jag ska skåla i champagne på söndag. Och går det inte som jag vill, då får jag väl skåla för demokratin och för rösträtten!

Och för att champagne är såå mycket godare än ev. (grav)öl.

Må bästa laget vinna! Och se till alla att ni går och röstar!

Petra sa...

Jag kan inte annat än hålla med dig! Rösträtten är just en rätt. Jag minns förr, när tanterna klädde sig fina för att gå och rösta. De kom där i bästaste gåbortskappan och fina hatten, för det var en stor dag för dem.

Undrar om sådana tanter finns längre? Måste nog skaffa mig en hatt...

Realisten sa...

Yes! Det blev inte bara ett inlägg, det blev ett politiskt också. Heja! Och att du har rätt i det du skriver behöver jag väl inte tala om?

Singelmamman sa...

Fru Venus: Nä vi kloka får sällan bestämma, men jag får tycka ordentligt på söndag.

Stort o smått: Champagne åt folket! Det ska bli mitt vallöfte om jag engagerar mig politiskt ngt mer.

Petra: Ja, jag vill också klä mig fint och i hatt. Låt oss göra det!

Realisten: :-) Kära vän! Här ska komma en jättelång, och fin förklaring till varför jag vet att du tycker som jag, och att jag tycker som du. Men läs nästa inlägg så förstår du varför jag kom av mig!

Snokis sa...

Jag vet att jag är jävligt OPK nu, men jag skulle aldrig strida för någons rätt att rösta på SD. Och inte på ett gäng andra partier heller. Fast jag vet att jag har fel.