torsdag 16 september 2010

Nu är det jäklar i min låda nära!

Sista delen av debatten. Och nu säger till och med programledarna att det är spännande. Ja ta mig tusan om jag inte ska förstå det. Men eftersom jag är mer trött ikväll än jag var igår vid samma tid så har mitt intresse och min förmåga att hänga med mer eller mindre förlorat fokus. Jag ser sju personer som ser ut som dockor. Skäggdockan Peter, det märks att han är minoritet, BarbieMona jag vill så gärna förstå och höra vad du vill, varför kan du inte leverera? Lasse Lasse liten, du är ganska stor nu, och solbränd, varför är det så hemskt att ha städhjälp? Dockan Göran har alldeles för stora läppar. Pellejönsen Jan säger att allt ska förbättras, men hur? Sen kommer den konstiga kvinnan som vill måla allt grönt, som vill skapa saker, men det är inte lätt att veta hur det skapas. Och till sist kommer världsmannen, ja jäklar, han bär välfärdslösningar på arbetslinjen. Men hur? Hur vill de göra det?

19 kommentarer:

Mandelblom & Tassavtryck sa...

Äsch, jag orkar inte se alla dessA debattprogram. Har min åsikt ganska klar, och den håller jag för mig själv. Vore väl bättre att politiker över lag inte gjorde så mycket reklam om sig, utan mer "upp till bevis".

Så tycker jag...

Singelmamman sa...

Mandelblom: Det är så trist när det berättar vad andra ska göra men glömmer bort att berätta vad de själva vill göra.

Realisten sa...

Jag tycker att Mona Sahlin levererade för första gången den här valrörelsen! Och jag tycker att Fredrik Reinfeldt var svagare än han någonsin har varit. De förvånade mig båda två.
Vill du ha min recension av de andra också?

Anonym sa...

Vad tycker folk om politiker? Inte gott i alla fall vad jag förstår. Hur påverkade kvällens TV-debatt politikens oh journalistikens rykten? Programledarna saknade "auktoritet" och deltagarna respekt, för uppdraget och varandra. Inte undra på att folk snackar om oss politiker. Ursäkta, kanske skrev mer än nödvändigt, men är så för......

Singelmamman sa...

Realisten: Ja gärna. Håller med dig, oj nu blev jag förvånad. Det märks att Alliansen har haft medvind, de har svårare att klara finalen än de "uträknade" RödGröna.

Singelmamman sa...

Anonym: Ja du, det är inte lätt, ens för etablerade politiker att agera vettigt när det blir debatt. Verkar som att politiker vill vara oemotsagda, kan jag tänka mig att folk tycker.

Realisten sa...

Lars Ohly var extremt tydlig och betydligt bättre än i går och var den som lyckades få in ideologi bäst. Jag kan möjligen överdriva för jag tycker att han var så dålig i går. Dessutom har jag dömt ut honom totalt efter det där frieriet.

Realisten sa...

Peter Eriksson ägnade sig enbart åt att svamla. Jag minns inte ett ord av vad han sa.

Realisten sa...

Jan Björklund var också extremt tydlig, men jag har svårt att ta honom på allvar. Förbud, förbud, förbud som kommer från en pajas mun.

Realisten sa...

Maud Olofsson var bäst när hon pratade miljö, men jag tycker att hon lät sig köras över för enkelt. Sen har jag svårt för att bara höra hennes röst, men det kan ju kanske inte hon rå för.

Realisten sa...

Ja så har vi då Göran Hägglund kvar. Ja, det är nog bäst att jag är tyst. Men när han började prata om ett mänskligare Sverige var jag inte tyst. Jag skrek.

Realisten sa...

Nu ska nog inte jag skriva någon mer kommentar.

Singelmamman sa...

Realisten: Jag svarar på alla kommentarer i en, Ok?
Håller med om Lars, mer ihophållen idag. Vi glömmer frieritramset.
De övriga kan jag hålla med om, bortsett från alla klyschor istället för saksvar. Men det kanske måste vara så, vad vet jag? Själv tycker jag att Fredrik var kanon som lyfte fram Monas HBT-engagemang. Först gången i den här valrörelsen jag hör talas om de frågorna.

Singelmamman sa...

Men du får visst fortsätta att kommentera. Fast jag går och lägger mig nu. Vi ses imorgon. Hörs menar jag ju.

Anonym sa...

Inte var debatten en höjdare som gör att fler röstar och tar ställning. Mer respekt för väljarna vore på sin plats. Varje röst gör skillnad.

Sus sa...

Jag har bara en fråga: Var är Maria Wetterstrand?

Singelmamman sa...

Anonym: Varje röst gör skillnad. Absolut.

Sus: Ja, visst är det märkligt att hon inte är med?

Petra sa...

Bra analys där, Singelmamman! Jag noterar också att Reinfeldt har en förmåga att bli lite arrogant när han blir upprörd. Funkar inte alls medialt...

Singelmamman sa...

Petra: Nä, lite ödmjukhet borde han ha även om han sägs leda.