torsdag 23 september 2010

Mannen med glappkäften

Han får leva ett tag till. Men det han inte vet är att det är på lånad tid. I alla fall om han kommer åt mitt håll igen. Det värsta är att jag nog inte behöver beskriva honom för dig, du har redan, jag är hundra på det, stött på honom på ditt jobb, i vänskapskretsen, bland föräldrar på dagis/skola/gymnasium och av någon outgrundlig anledning tänkte; jag hos polisen (?) Var sjutton nu den tanken kom ifrån. Kort kan jag säga att jag gjorde som Rut-Knut-Tjut skrev, tog ett extra glas vin. Det kan vara det som räddade mannen. Eller det faktum att jag hann sätta på en maskin tvätt, fixa mandlarna, byta om till myskläder och bara allmänt må gott. Kan ha varit det. Hur som helst kom vi fram till två olika reseförslag. Ett budgetförslag slash mellanbudget, Äventyr-upptäck-Gotlandspaket. Ett i lyxklassen; något koncentrationsläger, alltså för ungarna att besöka och titta hur det var. Jag noterar att upplevelserna kan verka lika så här vid en hastig titt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Här i Norrland drar ungarna till Göteborg. Några idrottsklubbar där brukar anordna klassresor runt kristihimelsfärdshelgen och ev någon helg till om valborgs gör att det blir långhelg. Man bor på skolor, får frukost och middag i matsalen och Göteborgskort. Resa dit och hem får man fixa själv men kan bli ganska billigt med tåg om man är ute i tid och bokar biljetter. Alla mina 3 ungar var på sådan resa när de gick i nian/slutade nian och alla var mycket nöjda med resan. Hittade just att det nog heter Göteborg cup skolresor.

Singelmamman sa...

Kaiza62: Ja min äldsta tonåring åkte till Göteborg och var bland annat på Universeum, mycket skoj tydligen. Tack för tipset!