måndag 19 juli 2010

Kalla mig bitter om du vill

Men det är jag inte. Jag konstaterar bara fakta. Att min mamma inte bryr sig om sina barnbarn. Något annat kommer alltid i vägen. Min äldsta har sommarjobbat i två veckor och är inne på sin sista vecka. Ända från början har min mamma och styvpappa sagt att de ska komma förbi jobbet och hälsa på. Nu lär de inte hinna det, för idag åkte mamma och styvpappa till Gotland. Och min äldsta tonåring noterar att de återigen inte har haft tid. Och båda mina tonåringar har fått erfara att de löften som ges inte är värda någonting. Allt ifrån löften om diverse saker, tid att träffas med mera. Själv väntar jag på att få höra av min mamma att jag aldrig hör av mig till henne. Trots både vykort och telefonsamtal. Men den här gången tänker jag inte höra av mig förrän hon gjort det. Jag har helt enkelt fått nog.

Mitt liv är så mycket mer än att försöka vara till lags.

12 kommentarer:

Madlar sa...

"What goes around comes around" Sorry, men det är dags att bli vuxen o leva ditt eget liv. Har samma erfarenhet o jag lovar, även föräldrar är utbytbara.

Singelmamman sa...

Madlar: Tack för kommentaren! Ja mina tonåringar ska slippa ha förväntningar, hädanefter kommer jag att hålla med dem när de blir besvikna. Och mina föräldrar ska jag nog byta ut... :-)

Singel i storstan sa...

Mina föräldrar är också skit. Även fast de är skilda så beter dom sig lika illa åt bäggetvå. Som tur är så har Tonåringen världens bästa farmor och farfar. Hoppas dina också har det.

Singelmamman sa...

Singel: Ja de har andra släktingar som visar hur de bryr sig. Som tur är.

Realisten sa...

Det där är inte att vara bitter. Någon gång måste man sätta stopp, rätt beslut av dig!

Anna sa...

Tyvärr är en del människor sådana. Nu har jag lärt mig att tänka som så, att de människorna är inte värda att lägga energi på. De finns, man kan kanske inte helt utesluta dem. De är en del av ens liv, ens uppväxt.

Vill de inte vara delaktiga. Tja, då är det deras bekymmer...

Fru Venus sa...

Dina barn är viktigare än din mamma med gubbe! Du ska dessutom sätta din energi, medan den är positiv, på barnen och inte en gnällig mamma som inte bryr sig. KRAM på er! Mailar dig ikväll

Singelmamman sa...

Realisten: Tack! Nä jag känner mig inte bitter. Men lite sorgsen, har önskat mig en annan relation till mamma.

Anna: Du har helt rätt. Det är deras val, och jag behöver inte ta ansvar för det. Tack för din kommentar!

Fru Venus: Håller med. Jag vägrar dras med i det gnälliga, bittra. Jag har det underbart med mina tonåringar, och det ska jag fortsätta med. Kramar tillbaka!

Anonym sa...

Jag tror, fast jag vet att det inte är lätt, att det ibland kan vara läge att göra sig till en gås i våtdräkt. Bara låta det rinna av. Huvudsaken är att dina ungar får känna sig ombrydda och älskade. Kanske kräver det att du förskönar även din mamma i deras ögon. Barnen och deras känsla av att vara viktiga och älskade måste ändå gå före. Annars är det väl bara att göra det man mår bra av och att umgås med dem man mår gott av.

Singelmamman sa...

Anonym: jo föräldrar kan vara så.

Frunat: Vet inte varför jag ska försköna min mamma och styvpappa när de gång på gång sviker löften. Nä jag låter mina tonåringar tycka och det gör de, och när jag håller med så säger jag det till dem. Det är inte rätt att tonåringarna ska undra och tro att det beror på dem att mormor och morfar inte håller sina löften.

Nattens bibliotek sa...

http://nattensbibliotek.wordpress.com/2010/07/20/oengagerade-mor-och-farforaldrar/

Singelmamman sa...

Nattens bibliotek: Tack för kommentaren!