onsdag 7 juli 2010

Frukost på balkongen

Som den urusla värdinnan jag är frågade jag Fru Venus om hon var hungrig vid typ 8-tiden i morse. Missade helt hennes svar, för jag somnade raskt om och vaknade med ett ryck vid 10-tiden. Men då fick faktiskt Fru Venus frukost. Och vi avnjöt den på balkongen. Det var en frukost som på bästa hotell. Fantastiskt gott finländskt mörkt bröd, med Åländsk pepparskinka, Åländsk ost (naturligtvis inte min förtjänst!), smoothie gjord på vaniljyoughurt-vattenmelon-jordgubbar-honungsmelon-galiamelon och banan. Underbar sommarsmoothie. Vi delade även på en blodgrape och drack te. Och fortsatte prata om allt. Helt otroligt roligt och trots att vi känt varandra mindre än ett dygn så kändes det som vi varit kompisar i många år. Och jag ser verkligen fram emot att få åka till Åland i augusti och hälsa på! Mollamaja, finns det chans att vi ses också?

Men hur var det då egentligen igår kväll? Jo, Medelålders hittade ju som sagt Fru Venus.
- Där, skrek Medelålders till mig, där det måste vara hon med magen! Och ta mig tusan! Med diadem och blommor i håret, och magen bar stod hon vid ringen!

Fru Venus berättade att hennes hosta som beror på astman och lunginflammationen låter värre än det är. Vilket fick mig och Medelålders att nästan bryta ihop av skratt i tunnelbanan när Fru Venus hostade så jag trodde t-banan skulle spåra ur. Och gissa om vi fick många onda ögon på oss och jag kan tänka mig de tankar andra tänkte om oss. Vilka vänner som skrattar när någon hostar upp lungorna! :-)

Hemma hos mig trollade sen Medelålders fram två fantastiska flaskor champagne! Den ena drack vi raskt ur, den andra finns kvar. Och sina fantastiskt fina och goda egengjorda tryfflar! Fru Venus hade hunnit med att köpa allt som fanns i tax freebutiken på väg hit. Jag trodde aldrig att det skulle ta slut, flaska efter flaska plockades upp ur väskan. Och jag fick en present! En underbart fin orange glasvas . (bild kommer senare ikväll) Nilla, orange är vackert!

Och sen pratade vi, skrattade, drack vin, pratade och skrattade och drack mer vin till Medelålders nästan somnade, men åkte hem istället. Fru Venus och jag skulle också lägga oss, men vi skulle bara kolla lite hos er...

Nåväl, vi kom i säng, och sov som två klubbade sälar. Och det var en av de bästa kvällar på länge! Tack så hemskt mycket tjejer, ni gör tillvaron ljusare!

7 kommentarer:

Sus sa...

Bloggträffar är oftast väääldigt roliga =)!!

Agneta sa...

Åh vad roligt och härligt trevligt!

Singelmamman sa...

Sus: Ja, det håller jag med om till hundra procent. När ska vi ses?

Stort o smått: Om!

nillas liv på pinnen sa...

Jag är glad att ni uppdaterar så att man får vara med på ett hörn!

Orange vas eller inte.

Singelmamman sa...

Nilla: :-) Nästa gång hoppas jag att det är vi som ses.

Gafflan sa...

Jag gläds med er!

Singelmamman sa...

Gafflan: Tack!