fredag 24 augusti 2012

Hemma just nu

Det städas, putsas och fejas. Jag är väldigt glad att jag bestämt mig för att ha städhjälp. Jag har inte stort, men jag avskyr verkligen att städa. Blir på dåligt humör och gör det inte ens bra.
Tjejen som kom hem till mig idag är från Australien och har bott här i ett år. Jag blir så himla nyfiken när jag träffar nya människor att jag har en liten tendens att förhöra dem. Men så får jag veta en massa också.
Är du nyfiken på människor du möter?

9 kommentarer:

Gafflan sa...

O ja! Klart nyfiken. Äldsta har en klasskompis från Brasilien och hon är ofta hos oss så jag är frågvis och vill veta ALLT! ;D
Kram

Realisten sa...

Nä, oftast inte. Jag är bara nyfiken i mitt yrke. :)

Märta sa...

Tenderar att överösa människor jag blir nyfiken på med frågor..

Det där med Rut låter klokt. Städning ÄR verkligen för himla trist!

Anonym sa...

ja, det är jag nog i allmänhet.

Min Rut är från Polen, och hennes engelska är mkt basic, så tyvärr har jag inte lärt mig något värst mycket från henne. Men hon städar fantastiskt!

Småländskan sa...

Jag är vansinnigt nyfiken på nya människor, så pass nyfiken att det är risk för att de blir vansinniga på mina frågor! Men då menar jag inte vanlig nyfikenhet utan sånt som har med kultur, religion, språk, miljö och liknande att göra. Otroligt spännande att lyssna på hur det är utanför vår lilla sfär.
Oj, det rimmade ju!!

Sus sa...

Jag frågar allt! Jag är vansinnigt nyfiken på folk. Inga smaskiga detaljer, bara i allmänhet.

Malde sa...

Jajamensan! Människor är intressanta, deras liv, tankar, ja allt!

Knasterfaster sa...

Jag är nyfiken men jag frågar inte så mycket. Jag är rädd för att störa och kanske stjäla någons tid. Många berättar om allt möjligt ändå utan att jag frågar. Det är därför jag tycker så mycket om att stå i kassan på jobbet. Där träffar jag många olika människor varje dag. En del är tystlåtna och andra mer pratsamma.

Singelmamman sa...

Gafflan: Jag frågar även ut min dotters klasskompisar. Fast de bara kommer från en annan gata här i förorten. :-D
Kram

Realisten: Då kanske det räcker.

Märta: Rut var helt ok.

ettstenkast: Här tror jag det blir mer att jag lär mig något än att hon städar fantastiskt. Helt ok städat, men inte mer.

Småländskan: Håller helt med!

Sus: Exakt, man = jag vill ju veta vem människan jag möter är, drömmar, med mera.

Malde: Precis min tanke.

Knasterfaster: Att lyssna på svaren är en konst. Och jag förstår att du får veta en massa utan att du frågar, du är så bra på att lyssna.