onsdag 7 december 2011

Trött nr fyratusentrehundratrettiotolv

Vid vilken ålder slutar barn att finnas och familjen som begrepp upphör? Vad ska jag som singelmamma med tonåringar kalla vår konstellation? Sånt funderar jag på när jag läser den här tidningen vars namn är just familj. Fast på engelska förstås, men det är en svensk tidning.
Published with Blogger-droid v1.7.3

7 kommentarer:

MissC sa...

Hmm.. Jag skulle säga familj. Det är ju eran konstellation av familj :)
Modern family living :D

Nina sa...

Familj tycker jag... den slutar väl aldrig att finnas? Familjen för mig är de jag väljer att ha i den... både biologiskt och inte (höll på att skriva inhyrt, men det blev ju helt fel klang!) Barn slutar aldrig att vara barn... man kan ju vara vuxet barn också! Det är jag, alltså living proof! Härligt med glädjetårar! =) Gissar att du inte gråter lika många över att det är 17st som gäller idag! have a good one!

Madlar sa...

Självklart familj. Vilka som ingår i familjen har väl ingen betydelse. Blodsband eller vänner, hemmaboende barn eller utflyttade, samkönade eller singlar. Nej, familj är man i hjärtat.

Fru Venus sa...

Du har en familj, precis som jag. Fast ibland skulle jag vilja vara lössläppt. Eller heter det lös och ledig? Ensam i alla fall. Saknar dig.

Ann-Sofie sa...

Familj!
Jag har familj här och jag har familj i Sverige, de som ligger nära mig om hjärtat är min familj.

Knasterfaster sa...

Jag tycker att min bror fortfarande är min familj. Vi träffas väldigt sällan men när vi träffas då känns det att han och jag är en familj tycker jag. Så har jag min nya familj och det är Sambon och pojkarna och så Sambons gamla familj - de är ju förstås också min familj. Särskilt hans syster och hennes pojkar. Svärmor känns inte så mycket som familj. Varför vet jag inte. När pojkarna får flick-/pojkvänner så blir de och deras familjer också vår familj tycker jag. Det ska bli härligt!

Singelmamman sa...

Miss C: Exakt, problemet är att i den här sortens tidningar finns inge familj efter tvåsamhet och inga barn efter tio års ålder.

Nina: Se svaret ovan. Familj är vi, precis som många andra, men vi syns inte, någonstans! 17 är gjorda! :-)

Madlar: I hjärtat absolut! Och det är bra. Men det vore ännu bättre om alla familjer syntes.

Fru Venus: Hihi, vi kan vara lös släppta ihop. :-)
Jag har nu mejlat dig, var så säker på att jag gjort det. Kommer gärna den 16 om du orkar ha mig. KRAM

Ann-Sofie: Helt rätt. Min familj är mina underbara tonåringar. Men som sagt, vi syns/finns inte i glättiga familjemagasin.

Knasterfaster: Så fint skrivet!