torsdag 8 december 2011

Jag tror att jag har kommit på en bra, nä perfekt julklapp till mina tonåringar

Gårdagens bilder ville inte alltid som jag ville. Och en del av texten om tidningen Family råkade jag själv radera så allt blev kanske inte glasklart i det inlägget. Det jag menade är att i alla glättiga familje-/hem-/stylingtidningar så består den lyckliga familjen av mamma, pappa och två barn. Ibland ett barn. Men alla barn är max i tio års åldern. Så har det alltid varit och så kommer det visst alltid att vara i glättighetsbranschen.. Ensamstående förälder med barn/tonåringar eller några andra normavvikande familjer finns inte. Never ever. Och det är så tröttande. Och förbannat sorgligt. Att jag sedan tvingades försöka se ljusrosa text på vit botten och matas av innehåll som: "Nu väljer vi färg och michmatchar..."  ids jag knappt nämna. Idag är det torsdag. Jag ska träna efter jobbet, och sen ska skinkan i blöt. Om jag bara kommer ihåg att köpa alla ingredienser. Gör det stor skillnad på tre dagar, eller kan jag våga vänta till lördagen tro? Vad säger du?

17 kommentarer:

Sus sa...

Och eller inte de familjer som inte bor med barnen.

Jag känner med dig. När vi sitter på möten på jobbet så kommer det alltid upp:

"Och föräldrarna är skilda"

Jag var på samtal på Itrim i går. Jag måste öka min vardagsmotion.

Så de där promenaderna är jag alltid på.

Anonym sa...

Du menar lutfisken??

Anonym sa...

Du menar lutfisken??

Anonym sa...

Eller, ja, skinkan också för den delen... lutfisken är ju imorgon :)

Anonym sa...

Alfons Åberg, då... :)

Lysande ögonblick! sa...

Håller verkligen med dig. Familjebilden är så begränsad. Tråkigt. Fler stjärnfamiljer säger jag!

Men vänta nu, vad var presenten då? :)

Singelmamman sa...

Sus: Men de berömde väl dig för den mängd träningstillfällen du har!? Och klart vi kan utöka våra promenader. Den heteronorma bilden av familjer är så gammalmodig.

Anonym x 3: Lite tjatigt om lutfisken. ;-) Nä jag menar skinkan. Den ska ligga 14 dagar i saltvatten så det blir lagom att få en nygriljerad skinkbit den 23:e på kvällen. Så jag har kommit på att lördag blir perfekt.

Fruntimmerslivet: Ja, ensam pappa, men Alfons är väl max tio år?

Lysande ögonblick: Jag kan inte avslöja det, för sonen och hans flickvän läser bloggen. :-)

Snäckskalsdalen. sa...

Demoner försvinner när man går, jag ska just ut och skaka av mig mina. Dom kom när jag var på nattshopping i går kväll...huuhh.
Eller så är det ett par utan barn (som vi då) och dom har ALLTID katt och liten vovve (som vi) och är dom inte det och det utan dom "arbetar som" det och det.....och alla har fem olika arbeten var och tid över och inget kaotiskt finns i deras liv och dom har kuddar från hemslöjden i Rättvik som kostar 5000 kr styck......jag blir matt.....Kramar

Snäckskalsdalen. sa...

.....dom där rosa familjerna med barn som alltid är 10 år har dessutom märkeskläder från topp till tå och är söta och flickorna har rosetter och så sitter barnen och spelar spel med varandra och ser lyyyyckliga ut.....floskler...jag håller med dig helt och full. SLut.

Gafflan sa...

Jaha du gör så med skinkan.

Malla sa...

OH NO! min livsvision har totally misslyckats när du säger sådär! vi är mamma pappa 2 barn men jag SVÄR vi är ändå inte som alla andra ;)

men vad säger du om skinkeländet nudå? vaddå ligga i vatten i 14 dagar, jag fattar inte. Det här måste jag göra. Snälla?

Snokis sa...

Varför snöar det på din blogg? Räcker det inte med helvetesvädret utomhus liksom.

Singelmamman sa...

SnäckskalsAgneta: Det är helt klart för lite rosetter här.

Gafflan: Yes!

Malla: Inte som alla andra säger du... jag är väldigt beredd att tro dig! Jo förstår du, med skinkeländet gör jag så att jag själv rimmar den. Blir väldigt mycket godare.

Snokis: Jag gillar snö och kyla. Väldigt mycket. Här är det ganska fint än så länge, fast ingen snö. Men den kommer imorgon.

Knasterfaster sa...

Det lät väldigt husligt att rimma skinkan själv tycker jag. Det förvånar mig att du är så där huslig. Det stämmer inte in med min bild av någon som älskar champagne. Det är skönt när fördomar kommer på skam!

Singelmamman sa...

Knasterfaster: :-) Jag gillar enkla saker, också, och att rimma sin egen skinka är väldigt enkelt. Den sköter sig själv. Recept kommer.

Lilla Blå sa...

Lägg båda skinkorna i blöt så blir det nog bra ska du se...
Varför inte champagne?

Singelmamman sa...

Lilla Blå: Jo, champagne måste till. Men den tar jag, skinkorna får ligga på annat sätt.