lördag 5 februari 2011

Vet du!

Kanel och cayennpeppar har HELT olika användningsområden. Till exempel så passar cayennpeppar INTE på kardemummadeg. Men det gör däremot kanel.

9 kommentarer:

Realisten sa...

Passar inte kardemumma bäst på kardemummadeg?

DDT sa...

Vitpeppar och mald ingefära har också helt olika användningsområden. Det vet jag! Ingefära i senapssåsen smakade till och med värre än Knorrs gorgonzolasås. Vilket får räknas som en prestation!

Fru Venus sa...

Men båda sätter igång förbränningen i kroppen! Det är väl det som gäller!?

Osloskånskan sa...

Välkommen efter!

Tant Grön sa...

Aha. Det var en bra lärdom. Den tar jag till mig.

Ezter sa...

Likadant med kanel och curry...Äldsta skulle för en hel del år sen (15 kanske) bjuda oss på stekta äpplen. Hon tog fel kryddburk ;)
Inte äckligt, men definitivt godare med kanel!

min molly sa...

Hahah....jag har haft kardemumma ist för vitpeppar i maten en gång. Smakade så där...

Gafflan sa...

Sant!

Singelmamman sa...

Realisten: Nä, men i själva degen.

Tjockisen: Ingefära passar till väldigt få saker, om du frågar mig.

Fru Venus: Om!

Osloskånskan: Tack, tror jag.

Tant Grön: Bra, jag har säkert fler kloka saker att lära ut.

Ezter: Såpass, bra, då vet jag.

Min Molly: Lätt att förväxla vitpeppar verkar det som.

Gafflan: Yes!