torsdag 7 januari 2010

Annorlunda och roliga jobb

Ibland tänker jag att det finns andra jobb som passar mig bättre. Till exempel är jag helt övertygad om att jobbet som den fjärde person vid gatuarbeten, du vet den som står och hänger, tittar ner i gropen men som inte gör något. Det jobbet skulle passa mig som handen i handsken. Ett annat jobb ser jag genom fönstret just nu. Den som står nedanför taket och skriker och viftar med armarna, när resten skottar ner snö från taken. Precis ett sånt jobb jag har naturlig fallenhet för.
Ett tredje jobb är det som jag och min tvillingsyster hörde talas om för många år sedan. På Gotlands lokalradio berättade de om en man som "är clownskötare på Gotland". Exakt vad det innebar fick vi inte riktigt klart för oss. Men medge att det låter spännande. Och hur många clowner finns det att sköta på Gotland, egentligen?

Vad skulle du vilja ha för jobb om du fick byta?

*Det visade sig att de pratat om en kranskötare, vi hade inte förstått dialekten helt och hållet.*

14 kommentarer:

BloggJoggen sa...

Hej!
Vilken rolig blogg du har. Clownskötare, ha ha! :)

Jag tänkte kolla om du skulle vara intresserad utav att vara med i ett projekt som jag dragit igång för inte allt så länge sedan. Projektet heter BloggJoggen, du kan läsa mer om projektets mål etc på bloggen.

Men, jag kommer att anordna en liten BloggJogg lördagen den 16/1 ute på Djurgården. Jag undrar om du och en vän vill vara med och dra igång projektet då det är den första joggen? Om inte kanske du har någon annan vän i Stockholmsområdet som skulle vilja komma igång med träningen och hitta nya vänner. :)

Lämna en liten kommentar eller maila mig på bloggjoggen@live.se

Trevlig torsdag! /Therese Zätterqvist

Agneta sa...

Vilka sköna jobb! Jag skulle lätt kunna stå och hänga på en spade hela dagarna. Eller varför inte langa spik till någon snygg snickare?
Fast helst vill jag bli proffsbloggare. Med bra betalt.

Singelmamman sa...

BloggJoggen: Kul idé. Jag har kommenterat hos dig.

Stort o smått: Bra betalt är förutsättningen för alla jobb. Letar just det, men tyvärr verkar det svårt att hitta.

Chrissan sa...

Clownskötare!?
Ja, det finns jobb för alla.;)

BloggJoggen sa...

Hej!

Ja, varma kläder är nog ett måste i denna ilande vinterkyla vi fått.
Jag har tänkt att vi ska vara ute ca 30 min. Jag kan nog ärligt säga att jag knappt klarar det i dagens läge. Vi får helt enkelt anpassa oss lite efter gruppen. Men absolut inte längre än så i alla fall.

Vad kul att du tycker det låter intressant. :)
/Therese

Mitt i Fågelsången sa...

Jag har varit den 4:e personen vid ett gatuarbete, och jag lovar dig, det är inget att sträva efter... Eller eg var jag nog den 7:e.

Gjorde praktik på dåvarande Televerket, och vid en kabeldragning var det 1) han som sköter grävmaskinen 2) han som höll i spaden 3) + 4) de två som drog kabel från trumman 5) förmannen som tittade 6) förmannens chef inne från kontoret, som oxå tittade, och så 7) moi, och jag gjorde verkligen inget annat än tittade..

Ingen höjdare när 3 svensson kom förbi - snacka om att de fick vatten på sin kvarn om vad statligt anställda sysslar med...

Annars har jag nog inget specifikt jobb annat än det jag har som jag är sugen på just nu tror jag. Ganska nöjd!

Singelmamman sa...

Mitt i: Nämen, ta nu inte från mig min illusion!

DDT sa...

Jag har också varit den som hängt på spaden. Eller, rättare sagt, varit en av de tre personer som åkt ut med en tankbil för att vattna nyplanterade träd. Så sitter man och tittar medan vattentanken sakta töms. Mitt bästa jobb, ever!
Och man behövde aldrig jobba på helgdagar...

nillas liv på pinnen sa...

Sängprovare?
Soffprovare kan jag också tänka mig om det är så.

Singelmamman sa...

Tjockisen: Jag visste det!

Nilla: Helt ok jobb också.

M. sa...

Detektiv! Alla gånger.

Eller kanske spårvagnsförare. En aggressiv sådan.

Bloggrescensent?

Eller champagneprovare hos dig. Jag vet inte ett tjota om champagne, men man kanske kan lära sig?

Realisten sa...

Att åka runt och fylla på godisautomater med chokladbitar, som man naturligtvis får äta hur mycket man vill av, har jag funderat på länge.

Anonym sa...

Det skulle vara något som har med böcker att göra iaf. Kanske kunde jag vara en som vände blad åt någon som läser. Kan ju passa på att tjyvläsa själv då... ;)

Singelmamman sa...

M: Champagneprovar hos mig, med mig, det är taget! Och detektiv har jag provat på... eller ja det var jag, min syster och två kompisar som övade oss. Vi var ca 10 år.

Realisten: Vilket jobb! Det skulle jag med lätthet kunna ha!

Annabellan: Wow. Vilken idé, jobb och god gärning i ett. Lysande