onsdag 12 augusti 2009

Körkort

Ser på andra bloggar att det är många som får förnya sina körkort dessa dagar. Själv får jag vänta ytterligare två år. Det är synd, eftersom det inte är jag på mitt kort. Eller jo det är det ju, men jag som är naturligt *host host* blond i vanliga fall har på körkortsfotot en väldigt rödbrun nyans i året. Eller nyans och nyans. Jag är helt enkelt rödhårig. Och varje gång jag lämnar fram körkortet så tittar barpersonal/butikspersonal konstigt på kortet och på mig.

En helt annan episod ang körkort hände för tre år sedan. Jag och tre av mina bästa vänner åkte till Irland, och det var förutbestämt att A och B (hihi det ser kul ut) skulle köra. Vi hyrde bil i Dublin och när vi kom dit så säger uthyraren, "who is B? Och när B går fram och säger att det är hon som är B säger uthyraren, (det blir svenska här för min engelska är så tafflig) "Ditt körkort har gått ut för två veckor sedan! Har ni inga poliser i Sverige?"

Vi övriga vänner höll på att dö av skratt. B är polis. Så jag fick köra istället, och B tog på sig rollen som kartläsare. Det gjorde hon väldigt bra för övrigt. Och jag kan numera stolt säga att jag är en sjutusan till vänstertrafiksrondellförare.

2 kommentarer:

Singel i storstan sa...

Och det påminner MIG om att mitt körkort gick ut den 11 januari!

Lyckades vara borta när körkortet skulle hämtas ut och nu vet jag inte riktigt var jag ska vända mig... :-s

Singelmamman sa...

Singel: Har du väntat så här länge? Hjälp, tänk om du måste göra om allt?