torsdag 10 mars 2011

Dags att komma ut

Så "måste" vi vara med om någon som kommer ut. Som talar om vilken sexuella läggning hon/han har. Och, innan du retar upp dig, jag menar inte att Anton gör fel, att det är fel på Anton. Jag menar att den verklighet vi lever i, är fel. 2011 måste vi fortfarande deklarera vår sexuella status, eller låtsas, ljuga för oss själva. All respekt till Anton! Nä nu är det dags att vi alla kommer ut. Själv tänkte jag komma ut nu; jag älskar människor! Jag älskar möten, och om det kommer till sex, YES! bring it on to mee! Men jag tänker aldrig definiera mig hit eller dit. Och min kärlek är till min nästa.

19 kommentarer:

Gafflan sa...

SANT!
Pöss.

Agneta sa...

Eller som de sa på tv4-nyheterna (tror jag det var) igår, att han erkänner att han är homosexuell. Erkänner?! Som om det vore ett brott.

Nica sa...

Älskar det han gör - han går i bräschen för alla fotbollskillar!
Men - nä - det ska egentligen inte behövas.Att han måste "gå ut" tyder på att vi på något sätt MÅSTE bekänna oss till någon slags sexualitet.
Men - heja honom. Stort gjort. Och snart, snart behövs det nog inte längre :)
Kram

Petra sa...

På tal om något helt annat, så hittade jag ett kort i fotoalbumet i dag där du och jag sitter bredvid varandra i en okänd soffa 1997 - alltså 14 år sedan!

Har du något som helst minne av hur och varför?

Knasterfaster sa...

Det har kommits in och ut i alla tider. Vad är det för nyhet i det? Kärlek är rätt på alla sätt.

Suzan sa...

puss puss puss o kram!!

Livsnjutaren sa...

Som en kompis sa - man blir förälskad i personen inte könet.

Singelmamman sa...

Gafflan: Stans största Pöss!

Stort o smått: Det var ett brott, och fram till 1979 betraktades det som en sjukdom.

Nica: Hoppas, hoppas att du har rätt.

Petra: Den bilden skulle jag vilja se! :-) Jag måste se ut som den bild jag har på Facebook, med mina blå glasögon. Kan ha varit på U7 kanske?

Knasterfaster: Eller hur! Själv är jag glad att jag kommer ur sängen på morgonen.

Suzan: Pussar i massor!

Livsnjutaren: Exakt så är det!

Veronica sa...

Lilla skrutt sade något klokt om Antons komma ut... att han antagligen behöver det, för sig själv, eftersom det definierar honom som person och gör livet lättare för honom att leva.

Men, det är märkligt att det ska göras en så stor grej av det, bara för att det är någon som utövar en hypermanlig sport?!? Det fattas bara hockeyspelare nu också, för det måste väl vara det största hotet av alla?!? En GAY hockeyspelare?!? Fy satan liksom. *suck*

Tänk, det kan ju inte gå för sig att ha en fjolla som utövar manliga sporter, då kan ju alla heterokillar få noja i omklädningsrummet och ve och fasa, de kramas ju ibland på planen! *skräck*

Neeh, tacka vet man flatorna som spelar fotboll, för då fattar man iaf varför de utövar en manlig sport. De är ju flator för tusan. *suckar lite till*

Jaja, vår värld är en liten låda när det kommer till kritan.

Chrissan sa...

Håller med alla föregående talare!
Herregud...vadå komma ut?
Typiskt Sverige... det är viktigt vem/vad man är/har för yrke.
Jag är jag. Räcker inte det?

Singelmamman sa...

Veronica: Eller hur! Din dotter har nog en poäng där. Det är uppståndelsen som är galen. Kram! Och krama dottern.

Chrissan: Vem, vad, varför, verkar vara viktigt!

Annaa M sa...

Nix, det är inte typiskt för Sverige att det blir en stor grej att en fotbollsspelare vågar komma ut. Den som påstår det har ingen aning om hur det ser ut där ute i verkligheten, för homosexuella idrottsmän och kvinnor. Läs intervjun med Anton i Offside och kanske förstå lite bättre. Vem det är viktigt för? Kanske några av alla andra unga som inte vågat komma ut ännu. Att jämföra homosexualitet med att "vara glad" är att inte riktigt vilja förstå den ångest som många unga - äldre - lever med.

Singelmamman sa...

Annaa: Det är just det som är trist! Att tjejer och killar ska behöva komma ut, att vi måste definiera vår kärlek och vår lust. Det är galet. Jag tycker att det är jättebra att han berättar, men jag tycker inte om reaktionerna, eller det faktum att alla inte vågar berätta vem de är kär i. DET är det tragiska.

Fru Gårman sa...

Jamen så rätt du ha i det du säger. Sen att man inte får gifta sig med vem man vill, nä, för det heter partnerskap om det råkar vara med en av samma kön. Vilket jävla trams. Gift som gift liksom.

Sus sa...

Amen.

Singelmamman sa...

Fru Gårman: absolut! Gift är man om man envisas med att gifta sig. Punkt

Sus: !

Unknown sa...

Jo det är synd att det skall vara så, men det är ingen överraskning att det är så. Jag tror att det är svårt för alla unga homosexuella att komma ut. Bara att acceptera det själv och att våga berätta för de närmaste. Sen dessutom i en sån sport som fotboll, eller tänkt dig en närsport som brottning...
De flesta tycker säkert som vi, att det är väl ingenting. Men ändå skriver vi blogginlägg och hejar på Anton på Facebook. Vore det ABSOLUT ingenting så skulle vi inte bry oss. Vi bryr oss för vi vet att det är starkt gjort av en 20 årig Anton.
Heja Anton!

Livet just nu sa...

Amen på det!!!

Singelmamman sa...

Kristina: Absolut starkt gjort av Anton. Synd bara att det ska behövas. Och vi måste fortsätta att bry oss så länge det är så här.

Livet just nu: Amen!