lördag 20 november 2010

Utan orsak

Jag gråter nästan aldrig. Inte för att jag inte vill eller för att jag inte kan. Jag blir bara inte så påverkad/berörd. Jag har arbetskamrater, vänner som inte kan höra ordet skolavslutning, sommarlov, Lucia, skrubbsår what ever utan att blöta ner näsdukar och tröjärmar. Men inte jag. Jag kan känna en krusning i ögonvrån men så stannar det där. Så! Plötsligt utan förvarning blir jag ledsen, berörd, och börjar gråta. Och jag kan inte härröra det till någonting. Det är jobbigt. För om det var skolavslutningar kunde jag ju bara låta bli att gå på dem.

8 kommentarer:

Knasterfaster sa...

Oj, då. Gråt du bara. Jag är också en sådan sällangråtare. Man kan gråta av utmattning. Du kanske behöver dra ned på takten? Ibland kommer känslorna ikapp. Det kanske var länge sedan det hände något och först nu kommer tårarna. Nu kramar jag om dig och hoppas att du kan sova gott inatt. KRAM

Singelmamman sa...

Knasterfaster: Ja kanske är det så att jag behöver dra ner på takten. *funderar* Tack för din omtanke. Kram

Fyra nyanser av rosa sa...

Men visst är det skönt att gråta?! Min kompis är sådär. Hon kan börja gråta när vi sitter och pratar utan att jag förstår vad det är. Ibland behöver det bara vara något ord jag sagt. Som hon tycker är fint och vips så kommer det en liten tår!

Sus sa...

Jag gråter varje dag. Åt det mesta faktiskt. Det är faktiskt rätt befriande =)

Maj Korner sa...

Jag tror att om man är en sällangråtare så blir det ibland fullt. Och gråten måste ut. Då kan det bli precis vad som helst som utlöser den. Då kan den kännas "farlig" för den känns så ohejdbar.

Singelmamman sa...

Fyra nyanser av rosa: Jag tycker det är fint när människor gråter utan att man förstår varför.

Sus: Det kan jag tänka mig, att det är befriande alltså.

Maj: Ja det kan ibland kännas "farligt" men det är inte därför jag tycker det är jobbigt. Det jobbiga är att jag kan känna att jag håller emot gråten, att jag inte låter mig bli berörd.

Elin Damberg sa...

Gråt, bara gråt. Skit i att du inte har en "giltig" anledning.

/Snörvelfia :-)

Singelmamman sa...

Elin: Det gör jag. Och det är skönt efteråt.