söndag 30 maj 2010

Mors dag

Läser du det första ordet som om det finns ett utropstecken efter blir det till en hälsning. Annars är dagen för alla oss mödrar. Mina tonåringar fixar just nu kvällsmaten, alla rester huset förmår, plus att äldsta har hällt upp ett glas rosé till mig så jag kan sitta här och chilla.

Mitt minne av mors dag är att min mamma underförstått och absolut inte högt uttalat, förväntade sig uppvaktning. Och gör så än i dag. Snacka om evighetsångest. Det vill jag inte att mina tonåringar ska ärva, så för mig är bästa dagen att bara få vara med dem. Och det har jag till viss del fått. Jag och yngsta hade en skön stund i sommarstugan, med mycket sol och gräsklippning. Precis när vi satt oss på bussen ringde kompis G, också med stuga i Årsta, och bjöd oss till vin och fika. *suckar* Som jag hellre hade hoppat av bussen och satt mig hos dem. Kommer väl fler tillfällen.

Jag har lovat tonåringarna att vi inte ska ta en promenad ikväll, vi har redan allihop gått mycket idag. Men jag är ändå lite rastlös. Kanske jag tar en promenad själv.

4 kommentarer:

Fru Venus sa...

Ta en promenad när tonåringarna diskar undan efter middagen ;-) Jag har problem med att komma ihåg mammas mors dag i Sverige när vi inte har samma dag här...:-/ Krångligt! Ha en skön kväll!

Agneta sa...

Mors! Hoppas det blev en skön promenad. För mig blev det inte bara promenad utan också lite springning, hade väldigt pigga ben visade det sig.

Anonym sa...

Jag har fått ett telefonsamtal från min Lilleman. Det räcker långt. Det känns inte så viktigt det där med organiserat firande bara för att handeln så önskar.

Singelmamman sa...

Det blev en bra dag och kväll men ingen promenad. Mycket skratt och prat och jag insåg att jag ville vila istället för att promenera.