fredag 16 april 2010

Var god spotta!


I den lilla manicken som ligger på kuvertet ska jag spotta. Det är Karolinska sjukhuset som forskar. Anledningen till att jag ska spotta är att jag har en tvillingsyster och vi ingår tillsammans med en massa andra tvillingar i forskningsprojektet. Så småningom ska forskarna komma fram till hur mycket vår livsstil påverkar och vad arvet spelar för roll. Spännande. Men jag utgår från att de i nästa steg är mer intresserade av mitt skarpa intellekt.

14 kommentarer:

Gafflan sa...

Intressant! Är ni enäggstvillingar?
Kram på dig.

Petra sa...

Hade du varit man hade du fått spotta på golvet i stället. Noterade just det där spottandet häromdagen.

http://petrabloggen.blogspot.com/2010/04/arlighet-varar-langst.html

Men tvilling verkar kul! Själv är jag våg. (Kunde inte låta bli...)

M. sa...

Kul med forskningsprojekt!

Vet du vad det är som dom ska undersöka i din loska?

Singelmamman sa...

Gafflan: Nä tvåäggstvillingar. Men av och till kan jag se att vi är jättelika på "olika" sätt. Svårt att förklara. Vid en första träff med oss båda är vi nog olika, men jag kan se likheter både utseendemässigt men också personligt.
KRAM!

Petra: ja, jag ser det som ett intressant projekt, ska kolla din länk.

Singelmamman sa...

M: Ja de ska kolla arvet och miljöns betydelse för olika typer av sjukdomar och riskfaktorer. Och med det i bagaget i framtiden kanske hitta/utveckla bättre behandlingsmöjligheter. Står det i papper jag fått hem.

Fru Venus sa...

Intressant, men hoppas det blir roligare än att bara spotta! (jag, och min omgivning, är nog glada att det finns bara en av mig...) Fredagskram!

Madlar sa...

Tummen upp för att du deltar i forskningsprojekt. Jobbar bl.a med läkemedelsstudier o vet hur svårt det är att få deltagare trots ibland minimala insatser.

Realisten sa...

"De spottande tvillingsystrarna".
Låter bra. Ni kanske skulle kunna göra nån slags karriär med det...

Singelmamman sa...

Fru Venus: Men så kul om det fanns två! För oss. Skål och kram!

Madlar: Ja att forska är svårt som det är, att inte få deltagare gör det ju inte lättar precis. Jag är glad om de får ut något av mitt svar.

Singelmamman sa...

Realisten: Vilken idé! Jag ska tipsa syrran, vi kanske kantjäna stora pengar. Då delar jag med dig. Det kan ju inte vara sämre än de blue man idioterna som snart invarderar Sverige.

nillas liv på pinnen sa...

Värsta sci fi projektet!
Vad kommer de göra med resultatet?

Singelmamman sa...

Nilla: Forska på orsak och verkan, arv kontra miljö. Och sen utveckla behandling för till exempel ev sjukdomar. Och jag får en kod så jag kan kolla vad de får fram om mig. Men jag är inte säker att jag vill veta. :-)

Agneta sa...

Jag ska nästa vecka ställa upp i en timme lång intervju för svenska tvillingregistret. Det är Karolinska som står bakom.
De vill då bl.a veta vad mina tvillingar vägde vid förlossningen och vad de väger nu. Sen ska de nog veta en massa annat också. Inga spottprov för dem. Inte ännu i alla fall.

Singelmamman sa...

Spännande för dig också som tvillingmamma! Du får berätta vad de frågade om.