fredag 13 december 2013

En sån dag

När det brinner i t-banan får Stockholmarna gå. Känt djungelordspråk. Det är nog svårt för utsocknes att förstå hur mycket folk som dagligen åker med tunnelbanan. Några ynka ersättningsbussar räcker inte långt. Resan till jobbet tog drygt en timme längre än vanligt. Hem åkte jag via södra halvklotet och har svettat bort ca tio kilo. Nu ska jag bjuda bästa Carina och tonårsson med flickvän på middag. Och planera fest. Men först måste jag andas. 

6 kommentarer:

Anonym sa...

När Stockholm brinner står tunnelbanan still :-)

Fröken Blund sa...

så kan det gå när man simmar i vabbträsket...jag hade inte en aning... men jag tror inte att utomsocknes har en blekaste aning om vad det innebär för oss som bor här förståeligt nog...
stockholm är liksom inte riktigt byggt för katastrofer.
en otroligt sårbar stad helt enkelt... men förbannat fin att leva i :)

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Ibland är man extra glad att man cyklar.

Cissispringer sa...

För mig tog det lika lång tid till jobbet som vanligt. Trots byte vid Fridhemsplan. Men på vägen hem gjorde jag misstaget att tro att det löst sig. T-centralen var ju galet mycket folk. Tog nog 20 minuter bara att komma ner till blå linjen... Sen gick det som en dans igen.

Anonym sa...

Dessutom verkade den där branden ha slagit ut lite annat också. Åtminstone sade de på Åhléns att vissa kortterminaler var ur funktion pga detta. Eller så var de bara generellt överbelastade av alla julklappsköp ;)

Singelmamman sa...

YKW: Exakt!

Fröken Blund: Du har så rätt!

I will not keep calm: Det skulle jag också varit.

Cissispringer: Låter ju som om det gick hyfsat bra.

tantaugustas: Kan ju vara en kombination.