torsdag 8 september 2011

Så här kan vänskap se ut

På uppdrag av Lippe (snarare en förfrågan om vi inte också borde göra likadant) så ska jag berätta om min bild av Fru Venus. Mina inlägg brukar oftast, om jag inte gödslar med vackra bilder på mig själv, vara ganska korta. Men det här inlägget kan bli hur kort/långt som helst.

Jag mötte Fru Venus för första gången i juni förra året. Jag och Medelålders och tjockast, Veronica, hade bestämt träff med nämda Fru på centralen i Stockholm. Vid ringen. En ring som Ålandsfrun inte hade någon aning om att den existerade. Men det hade fruns man. Han varnade henne och undrade om hon visste vad hon gav sig in på. Det visste ju frun förvisso inte. Och inte vi heller. Jag hade föreslagit att frun skulle ha blommor i håret och magen bar eftersom vi sett hennes mage, i bikini, på bloggen. Och tokig = Fru Venus, gjorde som tokig sa.
Gissa om det var fler än vi som stirrade på den rödklädda kvinnan med ett diadem av blommor och med tröjan upprullad in under bysten. Snyggt var det! Fru Venus var vid det tillfället hårt ansatt av astma och lät som tio whiskypimplande storrökare när hon hostade. Och hostade gjorde hon, på perrongen när vi väntade på t-banan. Vilket fick mig och Veronica att vika oss av skratt. Till många människors ilskna blickar.
Den eftermiddagen åt vi ute på min balkong, pratade, skrattade och jag vill minnas att vi drack något glas vin eller många. Och naturligtvis champagne, finfin champagne som Veronica hade med sig. (Behöver jagj säga att det TYVÄRR inte finns någon bild från det här tillfället?)

Jag har efter det träffat Fru Venus ett tiotal gånger, oftast på Åland. För de har bättre väder där, även om inte jag bryr mig så mycket om att bada. Men jag gillar att sola. Och varje gång jag varit där, med eller utan tonåringar eller annat följe har jag blivit behandlad som en Very, VERY, important person! En enda gång har jag fått ta i och jobba. Det var då jag var tvungen att bära ner ett täcke till Venusberget. Annars har jag inte ens behövt hämta glas till vinet.

Fru Venus kan trolla med pengar, hur ska jag annars kunna förklara att hon alltid bjuder på flotta middagar och mycket goda viner. Hon tänker först på andra, och här har jag skällt på henne många gånger, istället för på sig själv. Vila är ett ord Fru Venus tyvärr inte känner till. Och då menar jag inte hennes pensionat, som faktiskt är vila för henne. Att det alltid händer något kring henne, det förstår nog vem som helst som läst hennes blogg.

Men mest av allt är hon min vän för att hon är en av de mest  generösa människor jag känner, en av de starkaste personer jag känner, sårbar, känslig, klok, berest, erfaren, rolig och otålig. Att hon heter Fru Venus sägs bero på hennes kroppsform. Men jag tror mer på att det är för att hon är väldigt kvinnlig.

12 kommentarer:

Mina dagar sa...

Jag som träffat henne, dock "bara" i huvudstaden vet vad du pratar om! Hoppas jag får träffa henne igen någongång!

Snäckskalsdalen. sa...

Mitt i prick! Så sant och så riktigt. En pärla, jag håller på att fundera på vad jag ska skriva men jag hittar inte rätta orden, det gjorde du.
Och ja, jag blev också sugen på att får vara med fru Venus, Åland och hela konceptet!
Kramar

Fru Gårman sa...

Sådan vänskap är fin den! :)

Ezter sa...

Fin beskrivning :)

Småländskan sa...

Så fint du skriver om vänskap och Fru Venus.

bakom berget sa...

Vilka fina ord! Jag har förstått sedan länge, att den kvinnan är en god människa och du bevisar ju att det stämmer.
Kram Åsa.

Shamrock sa...

Perfekt beskrivning och jag hade gärna sett en bild av henne vid ringen på centralen. En bild med bar mage och blommor i håret

Gafflan sa...

Hon är fantastisk! :D

Sus sa...

Fast nu grinar jag.

Hon är fin Venus.
Väldigt fin.

Och jag har förstått att vila för henne är att omges av vänner.

DET gör henne stor. Och då snackar jag själ och hjärta. För så jävla stor är hon inte, fysiskt. Fast hon vill att vi ska tro det <3

Fru Venus sa...

Men gulle vännen.....*snörvlar lite* Tack, tack, tack det samma! Nattikram :-)

Singelmamman sa...

Mina dagar: Klart du kommer träffa henne igen.

SnäckskalsAgneta: Nästa månad! Attans vad kul det ska bli! Kram

Fru Gårman: Ja, verkligen.

Ezter: Lätt att beskriva när man har något fint att beskriva.

Småländskan: Tack!

Åsa bakom bergt: Tack, det var snällt sagt.

Shamrock: Vi får be om favorit i repris! :-)

Gafflan: Mmm.

Sus: Du har så rätt!

Fru Venus: Du är väl inte på väg att bli förkyld? Nattkram!

Agneta sa...

Åh.....