söndag 2 januari 2011

Konsten att slappa på rätt sätt

Jag har lovat mig själv att inte göra någonting på hela dagen. Ja bortsett från demolerande av granen då, och träningen. Och när jag tänkt/sagt högt att jag ska göra dessa två saker, så kan jag inte koppla av. Skulle verkligen ge mycket för att inte göra någonting idag. Men min hjärna vill verkligen inte fatta. Jag tror att jag ska ge mig ett nyårslöte i år; bli bättre på att göra ingenting. Jag har redan hunnit med att tvätta av kylskåpet(!), fixa med återvinningsmaterial, samlat in gamla tidningar som legat lite här och där. Och plockat ur diskmaskinen. Det enda jag vill just nu är att lägga mig i soffan och se de filmer jag fick låna hos Fru Venus. Och Sex and the city 2. Och ta en promenad för det ser hyfsat fint ut. Jag är kanske riktigt sjuk? Jag tröstar mig med att jag inte är så sjuk att jag skurat golv ännu. (det är nog bara en tidsfråga)

10 kommentarer:

Knasterfaster sa...

Jag tycker att det låter väldigt klokt att skura golv idag. Det låter som om du har fått ett tillslag av måbraendorfiner då brukar man hålla på så där. Är du kär?

Fru Gårman sa...

Jag kan lära dig hur man gör! :D
Låter som att ni haft det härligt trots vädret.

Fru Gårman sa...

Lära dig hur man gör ingenting alltså, inget annat... :D

Singelmamman sa...

Knasterfaster: Måbraendorfiner låter ju inte sjukt. Kanske det jag har!? Kär... hm? Nä, bara lite "flingig".

Fru Gårman: Fantastiskt hade vi. Trots eller tack vare vädret.

Fru Gårman: Det är ju därför jag är orolig, jag brukar kunna göra ingenting!

Maj Korner sa...

Jag blir trött bara av att läsa vad du redan gjort!

Livsnjutaren sa...

Ja det tror jag på, om man gör sådana saker när man tänkt slöa är det positivt. Du gör det ju inte för du måste ,det är värre;)
Men vet hur du tänker. Här däremot är det ingen risk att något blir gjort för mycket idag. Har bara stallet på schemat. Sitter och tittar på en matta och ett golv som verkligen skulle behöva dammsugas. Men... det tar jag imorn...Kanske.

Realisten sa...

Passa dig, det kan sluta med att det enda du får göra är att promenera tio minuter varannan dag. Jag känner en som det slutade så för.

Singelmamman sa...

Maj: Jag med.

Livsnjutaren: Stallet låter trevligt, och titta på matta gör jag också. :-D

Realisten: Jo det var just de varningsklockorna jag tänkte på, starkt. Men familjen ångest hänger här just nu...

Tant Grön sa...

I feel again me som det så fint heter på svengelska. Har också väldigt svårt att inte göra något. Men i går lyckades jag galant. Läste ut en bok, värmde matrester och tittade massor på TV. Det var underbart.

Singelmamman sa...

Tant Grön: Jag ska bara... sen så ska jag också göra nada!