onsdag 24 mars 2010

Att ljuga

Jag läser på Singel i storstans blogg om känslan att inte hinna med. Jag kan ärligt erkänna, jag hinner inte med. Och jag prioriterar bort. Framförallt att städa, men tyvärr också vänner. På jobbet glömmer jag saker jag borde gjort, mycket oftare nu än förr. Men jag har lärt mig att också välja bort de braskande rubriker som säger hur enkelt jag ska göra om mig själv, min lägenhet, mina tonåringar, min katt och som belöning för det bli lyckligare. Och få platt mage.

För min del är jag övertygad om att får jag bara ta ner julgardinerna och fönstren putsade kommer jag att se mycket ljusare på tillvaron. Framförallt kommer solen att hitta in.

8 kommentarer:

Agneta sa...

Här hade jag tänkt skriva något roligt och klyftigt och säkert träffsäkert också...
Men jag nöjer mig med att berätta att mina julgardiner åkte ner i förra veckan och snart, mycket snart, ska jag ta och slänga den gamla amaryllisen som står bakom en gardin.

Fru Venus sa...

Julgardinerna kan du för all del ta ner, men gör inte om varken dig eller din katt. Och du, platt mage, de e bara på bild!

Anonym sa...

Vill du vara extra snäll mot dig själv, anlitar du någon som tvättar dem åt dig också... ;)

Mitt i Fågelsången sa...

Eller så gör man det enkelt för sig - man byter inte gardiner inför jul... Jag är ingen gardinmänniska, så det är ett under att jag har gardiner i några av mina 18 fönster iaf...

Men jag har en liiiiten tomte sittandes i köket fortf. Eg borde jag plocka bort den, men det finns en annan symbolik än jul i den...

DDT sa...

Vilken dag som helst nu ska jag ta bort den där julkransen som hänger på ytterdörren. Vilken dag som helst... Imorgon kanske?

Singelmamman sa...

Stort o smått: Hm, ska jag kanske också slänga amaryllis hm... vad jag nu ska kalla resterna för.

Fru Venus: Jo men det skulle vara snyggt på mig tror jag, om magen var platt när jag ligger ner i alla fall.

Aprillan: Det tänker jag göra, och kalla in RUT så jag får behålla lite pengar.

Mitt i: Känner att det bor en symbolik i mina julgardiner också. Men jag vet inte riktigt vad. Tomtar är nog finast när det inte är jul tycker jag.

Tjockisen: Men varför så bråttom?

Jos sa...

kloka ord.
tips: unna dig RUT och ge någon ett jobb.
solsken!

Singelmamman sa...

Jos: Tack. Klart att RUT ska få jobb, allt annat är absurt. Absolut!