torsdag 8 juli 2010

Jag får väl ta till mig det då

Har varit på en hälsouppföljning hos Itrim, där jag tränar. Ett gäng frågor ställdes till mig, jag svarade glatt, jag mättes, vägdes och bedömdes. Och idag lämnade jag stället med med mycket blandade känslor. Å ena sidan förbannad för att vågen visar en uppgång på 9 hg. Å andra sidan fick jag en utskrift av min viktnedgång, kosthållning, antal motionstillfällen och lite till. Och alla kurvor som faktiskt inte är kurvor utan spikraka streck rakt ner, visar ett otroligt bra resultat. Men kunde jag ta till mig det kanske? Nä, just det. Jag stirrade och stirrade på siffran + 9 hg så det kändes som om ögonen fastnade på pappret.

Nu har jag landat lite i känslorna och kan ta till mig det bättre. Viktökningen beror ju faktiskt på val jag gjort, att festa lite varje dag, att i midsommar festa mer = mycket god mat med vin. Och fram till idag har jag som sagt gått ner i vikt, trots val jag gjort. Så jag har nu bestämt mig för att:

1) Jag ser resultatet av de val jag gjort och jag ångrar inte valen, men jag tar konsekvenserna av dem.
2) Jag ska gå ner 1.9 kg till den 25 augusti.
3) Mitt ursprungliga mål ligger kvar, och idag är det totalt 4 kg kvar.
4) Jag har gjort ett bra jobb så här långt!

Hur tänker du när du får blandat resultat av dina ansträngningar?

13 kommentarer:

Agneta sa...

Bra jobbat!!! Fokusera på rätt sak. Du fixar detta.

Singelmamman sa...

Stort o smått: Tack! Jag tror det också. Att jag fixar det alltså.

Fru Venus sa...

Herregud, vad håller du på med!? Du har ju varit skitduktig!! Det är ju rabarbervinet som spökar, snart har du pinkat ut 9 hekto, piece of cake! Som du säger, en spikrak linje NERÅT, i det stora hela har det ju gått jättebra! Man måste se de positiva sakerna, annars orkar man ju inte fortsätta. 9 hekto *muttrar* en fis i rymden... Det lilla du har kvar är borta innan augusti är här. Jag vet. För du är så duktig. KRAM!

Sus sa...

9 hekto loosar du om du släpper en brakskit!

Singelmamman sa...

Fru Venus: Tusen tusen tack för det! Jag håller med dig, jag är duktig. :-) KRAM

Sus: Hahahaha! Dagens bästa! Jag var nära att gå tillbaka och väga mig en gång till, efter mitt toabesök och nästan gjort som du sa. :-D *skrattar mycket*

Gafflan sa...

Glöm dom där 0,9 kg som du ökat och fokusera på målet i augusti. DU har redan gjort ett jättejobb med vikten. Bara det är en prestation! Glöm inte det! Förresten så måste man unna sig lyx emellanåt och speciellt på sommaren.
Bamsekram

Realisten sa...

Jag skulle reagera precis som du, jag är ju realist...
Men du, du fixar det där och du har varit och är duktig! Men allt det där vet du ju.

Singelmamman sa...

Gafflan: Det var snällt sag. Jo att unna mig är jag bra på. Mycket bra. Kramar tillbaka!

Realisten: Tusen tack! Ja, mitt mellannamn är något liknande realist. Men det förvånar ju ingen.

Veronica sa...

Men för tusan kvinna, du kan ju inte stirra dig blind på en siffra som ligger inom felmarginalen för vågen OCH den kvinnliga kroppens j-a förmåga att samla på sig all skit den hittar. *muttrar*

Du är superduktig, du kommer att lyckas och utan att unna sig lite lyx ibland kommer man aldrig att lära sig att njuta utan att smoffa/frossa.

Snyggo, vi ska snart shoppa och du är BÄST!

Madlar sa...

9 hg? Hade det gällt 9 kg hade jag nog tyckt att du fuskat i överkant. Nej, ett fjuttigt kilo försvinner med någon dags hårdkörning. Se framåt, aldrig bakåt.

Singelmamman sa...

Veronica: Haha! Nä jag säger ju det, jag behövde smälta informationen och inse att det inte är så illa. :-) Tack för dina snälla ord.

Madlar: Ujuj, hade det varit 9 kg hade jag fallit ner död av chocken! Tack för att du peppar mig.

Petra sa...

Ditt fyrapunktsprogram är helt perfekt och du är jätteduktig - tillika en inspirationskälla, det vet du.

Jag är (tyvärr) sådan att jag lätt inte ser skogen för bara trän, dvs. inte ser rasade kilona för 9 hg, typ. Men som gode maken säger - vill man få mig att göra något så är det bara att säga "Det klarar du aldrig..." till mig. Då händer något och jag bara SKA! Ingen ska säga till mig att jag inte klarar. Pfft...

Inte alltid en bra egenskap, men kanske bra för en småföretagare?

Strunt samma - du är jätteduktig! :-)

Maj Korner sa...

Jag tycker också du är jätteduktig. Det är bara en grej jag inte fattar, varför ska du gå ner? Du är väl inte ens lite knubbig?