lördag 11 februari 2012

Obs! Rubrik saknas

Någon gång under dagen måste någon ha satt sig på min bröstkorg. Eller så har träningsvärken från axlar, armar och skulderblad förflyttat sig. Idag har jag fått köra en rolig bil, enkel, liten och automat. Det är inte varje dag det händer.Jag hämtade den igår, den är klädd med företagets logo (företaget jag jobbar på alltså) och lite text, så jag är en rullande reklampelare när jag kör. Funderar på att övertala tonåringarna att vi kör en sväng till IKEA imorgon, måste stödhandla mer värmeljus och kuddar.

När jag hämtade bilen igår var den röda linjen på t-banan strömlös, just åt det håll jag skulle åka. Så SL hade tjusfullt satt in extrabussar. Här i stan finns det särskilda hållplatser för de extrabussar som ibland måste sättas in. För att det ska gå smidigt när de väl behövs. Tyvärr är SL inte lika smidiga och sätter in rätt antal bussar. Igår stod jag och såg tre bussar, enkla, inte ledbussar, köra förbi just min extrabusshållplats. När jag hade stått och väntat i en halvtimme kom en ledbuss som jag trängde mig in på. Sen stod jag som i ett skruvstäd, och vågade inte röra mig för att slippa bli anklagad för att tafsa. Och för att inte behöva gnugga min rumpa mot någon.  Vid Liljeholmen blev det nästan slagsmål mellan de som inte kom på och ordningsvakter. Jag funderade ett kort ögonblick på att gå av och erbjuda min plats till någon annan. Men eftersom jag hade en dejt med Sus att se fram emot lät jag bli.

4 kommentarer:

Viktkamp sa...

sådär trångt är det på min buss dagligen =( Less! Ska börja cykla på måndag, basta! =)

Shamrock sa...

hörde att de hade problem eftersom många bussar är upptagna med att köra sportlovsresenärer (någon annanstans än i Stockholmsområdet...)

Knasterfaster sa...

Kanske du fick ont i bröstkorgen när du blev ihoptryckt på bussen. Hoppas du mår mycket bättre idag. Det är solsken över hela vår stad! Lyser solen hos dig också? Lycka till på Ikea!

Singelmamman sa...

Viktkamp: Skulle också kunna börja tänka mig att överväga att cykla.

Shamrock: Se där. Ja här i stan behövs ju inte så mycket bussar, vi är ju inte så himla många som bor här...

Knasterfaster: Det onda är helt borta. Och solen skiner väldigt mycket!