lördag 25 juni 2011

Att komma av sig lite

Champagne på burk, fiffig uppfinning må jag säga!
Mina goda intentioner stupade bryskt. Hade tänkt tvätta i tvättstugan. Men maskinen var trasig, det fick alla andra intentioner att också  falla. Jag gör nya försök imorgon.
I morgon var det också tänkt att vädret skulle samarbeta.
Men det tänkta dåliga vädret ser ut att lysa med sin frånvaro så antagligen kommer även morgondagens intentioner att falla utan åtgärd. Jag får väl leva med det. Vad jag tänkt göra? Städa, framför allt i klädkammaren och fixa en vettig skoförvaring. Annars ikväll, jag hittade några räkningar jag glömt att lägga in för betalning. Jippi. Eller snarare suck, och så kom jag på alldeles försent att jag var hungrig så det fick bli kylskåpsrensning. Imorgon ska jag satsa på riktig mat.

10 kommentarer:

nillas liv på pinnen sa...

Det är de fallande intentionernas tidevarv, skulle man kunna säga.
Min tvättkorg har svämmat över alla bräddar vid det här laget. Börjar jag tvätta med anledning av det? Nej.

Snokis sa...

När tvättmaskinen är trasig får man inte vika tvätt heller.

Singelmamman sa...

Nilla: Nä, en översvämmad tvättkorg har aldrig varit skäl nog för att jag ska tvätta. Vad jag vet.

Singelmamman sa...

Snokis: Nä, så satans ovärt och trist.

Erik Forsling sa...

"I morgon", världens bästa föresats! Den är mycket bekant, och jag har levt länge efter den. Den spanskspråkiga versionen kan jag inte återge, eftersom jag inte hittar tangenten med kroken över n:et. "Om Gud vill" lär vara en arabiskspråkig motsvarighet, om än lite mer fatalistisk.

Själv har jag dock uträttat praktiskt arbete och målat lite här i mitt Plejs under midsommarhelgen, och har just nyligen återigen lagt penseln i sitt bad i väntan på framtida insatser.

Denna arbetsinsats var inte alls planerad, men jag var väl - kan man säga - inte riktigt nykter när idén uppstod och målarfärgsburken öppnades, med penseln i hand. Därefter har jag kännt mig tvingad att slutföra det som den första intentionen inte riktigt orkade med att avsluta.

Du gillar ju champagne och bubbeldricka, om jag förstått din presentation rätt. Jag är däremot i den ekonomiska sitsen att det är enbart APK-värdet som regerar - om man vill tänka andra tankar än de vardagliga. Och då blir det väl såhär fel: med arbetsinsatser och allt.

Fru Venus sa...

Fördel med stuga är avsaknaden av tvättkorg - ingen ser vad man har under sängen ;-) God morgon vännen och tack för senast.

Maj Korner sa...

Det bästa sättet för att inte intentionerna ska gå upp i rök är att inga ha!

Singelmamman sa...

Erik: Att fatta beslut och utföra sysslor lite onykter kan ge spännande och även bra resultat. Spanjorerna har ngt sånt här ordspråk: Ack hur skönt det är att sitta och vila och sedan ta igen sig efteråt.

Fru Venus: Det är jag som ska tacka!

Maj: Exakt, så idag har jag nästan inga.

Ulrika sa...

Goda intentioner ska brytas ofta under sommaren. Mina bryts stup i kvarten. Många måsten som blivit kansken.

Ha det gott i solen!

Singelmamman sa...

Ulrika: :-) Så är det, mycket kanske blir det.