söndag 20 november 2011

Ren självklarhet

Efter frukost lyxade jag till det med en bulle och en espresso. Sen kände jag mig redo att orka läsa dagens DN reportage som handlar om Per Moberg. Om det reportaget och om honom kan jag tänka mycket. Jag blev dock mer berörd av trespaltaren som handlar om att halva Indiens befolkning, 600 miljoner! Indier saknar toalett och måste kissa utomhus. Ett av de största problemet är våld mot kvinnor som oftast när det är mörkt, går iväg från byn för att kunna kissa eller bajsa. Ett annat problem är självklart spridningen av sjukdomar.
Som den lediga söndag det är tänker jag först nu fundera på att klä på mig.
Published with Blogger-droid v1.7.3

7 kommentarer:

The Queen of fucking Everything sa...

Ja det är stora skillnader i vår värld. Försökte förklara för Molla när hennes klass skulle köpa julklappar enligt given lista till ett barnhem i Estland att ja- de kommer med all säkerhet bli glada för ett ritblock, precis lika glad som hon blir för en ny mobil....

2:e december är jag på premiären av Nötknäpparen där min bror dansar balett- hepp- och den 9:e är decembers enda obokade helg.... så jag passar dessvärre på bandyn. Som det ser ut just nu funderar jag på att teckna upp Canal+ och se hockeysäsongen där- det känns som ett skönt, stillsamt alternativ=) Kram!

Anonym sa...

Om Morberg vet jag inte så mycket, tycker bara att han svettas lite väl över maten han lagar. ;)

Om Indien vet jag egentligen heller inte så mycket. Tycker att det är konstigt att det landet som är ett så högteknologiskt land ska behöva ha så mycket fattidom...

nillas liv på pinnen sa...

Jag är glad att jag inte bor i Indien.
Men när jag skriver det kommer jag att tänka på en lärare jag hade en gång när jag läste sociologi. Femton år sedan, ungefär. Han bodde halva året i en indisk by på landsbygden och halva året här i Sverige och när han på en föresläsning fick frågan om var han upplevde att människor var lyckligast - här eller där - så svarade han där, dvs Indien.

Shamrock sa...

För mig hade det nog inte räckt med bara en bulle... Jag läste aldrig reportaget om Indien men får nog ta och göra det nu

Malla sa...

jag har inte läst ngt alls idag förrän nu när jag går igenom lite bloggar. Men, jag har en fråga, jag undrar om det är omoraliskt av mig att läsa en av böckerna som levererats med sonens jultidningsbeställning. Alltså en bok som han sålt. Jag var sugen på att läsa en av dem å ingen vet ju att de kommit än. jag vill liksom inte gå och köpa boken själv så om jag läser den jävligt försiktigt, är det ok då?

Malla sa...

ssscchhhh inte yttra det inne på min blogg, jag vet inte om blivande bokägaren läser min blogg hehe.
Det är änglamakerskan av hon Läckerberg.
Pepparkaksdegen - coming up. Frågan är ju bara om jag ska bara dom först så jag vet att de blir goda?

Singelmamman sa...

Ja det är stora skillnader i vår The Queen: Världen ÄR stor och orättvis. Det kommer fler matcher efter jul.

Fruntimmerslivet: Det är just det att det satsas väldigt mycket pengar på teknologi och lite eller inget på basala nödvändigheter som toaletter.

Nill:a Jag har rest runt i Indien under en månad och jag kan säga att jag tror jag förstår din lärare.

Samrock: Jag är säker på att du inte ens skulle ta en bulle.

Malla: Nä inte omoraliskt enligt mig.

Malla: :-D hehehe! Äh ge mig receptet och låt mig lyckas/ev misslyckas. Det hänger inte så himla mycket på receptet som på bagerskan, tror jag.