onsdag 9 februari 2011

Nu pratar vi sex

Hittade en utmaning hos Fru Venus. En utmaning som går ut på att berätta 6 saker om mig själv. Dessutom ska de inledas med följande fraser:
Har alltid, Påbörjade, Fick aldrig, Gillar inte, Har läst, Barndomsminne. (Det blir lite knepigt för jag tycker inte det är korrekt svenska att börja utan ett pronomen. Jag vet att jag är larvig. Men som du ser är det här bara en parantes)
Har alltid haft att lätt att lära mig saker och än idag är det sällan jag antecknar. Kommer ihåg det mesta som sägs, praktiskt, men jag har märkt att många tar det för ointresse om jag sitter på ett möte utan att anteckna.
Påbörjade eller mer korrekt, påbörja, måste vara mitt första namn. Jag är en mästare på att påbörja projekt, både hemma och på jobbet. Att slutföra däremot... nä det får någon annan göra.
Fick aldrig visa min mormor mina barn. Mormor begravdes tre dagar innan äldsta föddes.
Gillar inte kryp eller spindlar men vad finns hos dem att gilla egentligen?
Har läst en massa böcker och kan säga att de läsupplevelser jag hade när jag var i tonåren många gånger var större än de läsupplevelser jag har idag. Harry Martinssons Vägen till klockriket håller inte riktigt idag tycker jag. Men Brott och Straff och Herman Hesses böcker håller fortfarande.
Barndomsminne är en fråga om när jag tycker att barndomen upphörde. Minnen därifrån är mycket blandade, men de bästa innehåller både min tvillingsyster och min mormor.

5 kommentarer:

Gafflan sa...

Önskar jag hade haft ditt minne, har liksom mer fått banka in kunskap men värdelös vetande DET kommer jag ihåg...alltid. ;D
Kram

Fru Venus sa...

Ointresse? Hmpf....Du har ju en neonskylt som blinkar i pannan med texten "SMART", ser inte dom på mötet det?

Singelmamman sa...

Gafflan: Jag önskar ibland att jag inte kommer ihåg riktigt allt. :-) Kram

Fru Venus: Nu rodnar jag. Det var snällt sagt. Kram

Numera har jag alltid papper och penna med mig...

DDT sa...

Det där med böckerna känner jag igen. Idag är det ingenting som berör, överraskar, skrämmer eller engagerar mig som förr. Jag älskar fortfarande att läsa, men upplevelsen har blivit så mycket svagare. Det är nog det tristaste med att bli äldre.
Film ska vi inte ens tala om...

Singelmamman sa...

Tjockisen: Usch ja, svag upplevelse, det är inte kul. Film talar vi inte om. Alls.