onsdag 10 februari 2010

Vilken del av meningen; "jag är inte intresserad" förstår du inte

Hej du som ringer på uppdrag av Telia, Vi-kortet, tros-/strumpkrängare, suspekt bank, lika suspekt försäkringsbolag, ännu mer suspekt elbolag, bredbandsbolag vilket som helst eller ett nummer till allt.

När du ringer brukar jag snabbt, och tämligen artigt vill jag påstå, svara; Tack men jag är inte intresserad. Då blir jag mycket förvånad, varje gång. För varje gång säger du ofelbart; mäh! det här är inte något du måste köpa. Jag brukar då , fortfarande artigt, svara, jättetrevligt men tyvärr (och det stör mig lite att jag säger tyvärr) jag är inte intresserad. Döm om min förvåning då du envisas med att säga, mäh! vill du inte ha billigare; el, försäkring, strumpor/trosor, bredband, smalband, nyckelband eller what ever. Jo tänk för att jag vill det! Men inte av dig och inte just nu. Jag vill själv bestämma om jag ska ha något och jag vet att det du ringer om inte är ett dugg billigare än det jag har idag. Så sluta truga mig, och framförallt! Ta ett nej som en människa!

8 kommentarer:

Agneta sa...

Precis!

Och det är aldrig aldrig billigt, i slutändan, det de försöker sälja billigt eller till och med "ge bort gratis" - man förbinder sig alltid att köpa fler saker. Alltid!!! Synd att inte fler förstod det.

Maj Korner sa...

Jag slipper de flesta av dem.

http://www.nix.nu/

Realisten sa...

Jag slipper alla, enligt samma adress som Maj Korner skriver. Ett bra tips, Singelmamman. Ett bra tips.

Ms NN sa...

Har också gått med i "nix". Men om man prenumererat eller på annat sätt varit med i något. Då får de tydligen ringa och störa och tjata hur mycket som helst. Orka...

Singelmamman sa...

Stort o smått, Maj och Realisten: Det är som Ms NN säger, har jag en gång råkat svara i en systerenkät till det ena och det fjärde och dessutom bevistat ett visst evenemang så är jag fast.

Ms NN: Eller hur! Gäller bara att säga nej, nej, nej och kanske slänga in ett nej.

Jenny sa...

JAAAA!!!! Word! Du delar mina tankar på exactimundoprecisen.
Hur svårtolkat kan ett nej bli? Å andra sidan kan jag också tycka jävligt synd om de som valt att jobba som försäljare.
Värsta typen är de som överfaller en i snabbköpet, eller köpcentrat. I går skulle jag ut och kolla lite vårinspiration på ett köpcentra och då kom en ung kille fram till mig och frågade vilket el-bolag jag har. Seriöst. Vem fan åker till ett köpcentra för att fundera över sitt elavtal???? Gaaah.

Singelmamman sa...

Krakelsprakel: Nämen nu gör du mig förvånad. Min huvudsakliga anledning till att åka till ett köpcentra är att få svar på vilket el-bolag jag använder och ska använda, om jag ska byta mobilleverantör eller om jag vill ha vitamintillskott hemskickat. :-)

Madlar sa...

Nix! Slipper de flesta uppringare o påpekar man att man är nixad tackar de för sig o lägger på luren inom två sekunder.

Ang. försäljare som står i affärscentrum: De får inte lämna sin plats bakom "ståndet" dvs får inte dra in dig eller gå emot dig. Kan vara bra att veta om de är påstridiga.