tisdag 3 april 2012

Var det tisdag idag?

Vi ska snart flytta hela kontoret, inte den fysiska byggnaden, men vi alla som jobbar på kontoret. Si så där i runda slängar närmare 500 pers allt som allt. Från centrala delar i Stockholm till utkanten av urskogen. Fast vår företagsledning säger att urskogen heter Solna. Vi kommer att ha nära till promenad/joggingspår, motorväg, Mälaren och två tunnelbanestationer. Jippi. Eller nåt.

Att flytta så många människor kräver koordination. Och kondition. För det är en hel del att fixa med kan jag säga. Vi måste städa, rensa och packa. Ja men det är ju precis det jag är bäst på. Och så måste vi samtidigt jobba med det vi får en blygsam ersättning för varje månad. Jobba med en del människor som dränerar mig så på energi att jag ibland känner att en vit kofta med knytrosett, bak, är det bästa för mig. Och en säng.
Hur som helst. Imorgon ska vi packa ihop allt det sista i våra rum enligt ett superduperfiffigt system som inkluderar max tre flyttkartonger per person och rum, en genomskinlig flyttpåse för datorn och en massa lappar att märka allt som vi får ta med.

Efter 14.30 får vi inte vara kvar på jobbet längre. Och på torsdag är kontoret stängt. För personalen, men vi håller i princip öppet. Och vi är i princip nåbara halva torsdagen som är vår arbetsdag. Perfekt, så när en kund ringer mig på torsdag ska jag sitta hemma och svara, och är det en trevlig kund kanske jag använder min privata dator så jag kan hjälpa kunden. För mitt jobb består till hundra procent av digitalt arbete. Det är ju lite svårt att vara i tjänst utan att ha en dator då.

Tusen tack i alla fall för de gulliga styrelsekamrater ikväll som förstod att jag absolut måste gå hem tidigare från mötet så att jag hann till andra perioden mellan Brynäs - Färjestad. Gävle! Förbered er! För nu kommer jag upp och ser guldfinalerna!


5 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

They're coming to take me away haha, those funny men in their clean white coats, they're comint to take me away...hihi hoho haha....they're coming to take ma away......kommer du ihåg sången?
Kramar

Singelmamman sa...

Snäckan: Hihi ha ha ho ho! Ja absolut! Precis så är det. Kram

Malla sa...

haha ja du är rolig du! Har du hunnit paxa ngt kontor ute i nya byggnaden eller blir det först till kvaren så ni får rusa in med flyttkartonger och datapåsar och slåss om bästa platsen?
Jag har bästa platsen på vårt kontor, inget eget rum, vi sitter 9 st i samma stora men min plats är lätt den bästa.

Anonym sa...

Det låter som när vi flyttade kontoret. Visserligen bara inom söders höjder men samma princip.

Hoppas telefonen håller sig tyst, det är ju ändå skärtorsdagen så det går ju att hoppas på att de allra flesta redan gått på påskledigt... Här är det tomt som i graven och inte en enda lunchkompis i sikte.

Singelmamman sa...

Fru H: Än så länge är telefonen tyst. :-)