onsdag 4 januari 2012

Singelmammans kalender 2012

Så är det dags, att skåda framåt, jag har skrivit in de viktiga händelserna för mig under det här året då jorden ska gå under strax innan jul enligt Mayakalendern. Så det blir ju lite färre dagar att skriva om. Men några av dagarna fram till dess hittar du här.

Januari: Med gedigna Dagmar- och Emilstormar som dragit fram över stock och sten, och ställt hela SJ med bara spår så går vi ändå mot en ny vår. Vissa högtider, typ viktiga födelsedagar, ska icke förglömmas. Det här är en tid för både eftertankens kranka blekhet och vår lust att väcka våra slumrade kroppar till liv. Eller lust och lust. Efter förra månadens yvighet vad gäller mat, dryck och paket har vi inte så mycket annat att göra än att piska oss för att sona de skulder vi dragit på oss.

Februari: Årets måndag hela månaden, typ. Och som om det inte vore nog, i år har vi en extra dag att stå ut med. En månad som gjord för att fortsätta där januari slutade, vi späker oss och håller nykterhetsfanan högre än någonsin. Snart kan vi skönja ett ljus.

Mars: Det vi trodde var ett ljus visar sig vara resterna av värmeljusen som vi fann i den där "här-lägger-vi-allt-som-är-bra-att-ha-lådan". Men ett visst uppvaknande kan skönjas lite här och lite där. Klockan ställer vi lite var stans, men framför allt ska den fram och vi förlorar en timme. Lägg den förlusten i lådan också.

April: Är det ett skämt eller? Verkar inte bättre.

Maj: Hörde jag en skål! Snart  blir det Venusberget! Tjejer är ni redo!?

Juni: Dags att börja bestämma vilken rosé som är bäst för sommarens alla picknickar, balkongsittningar, Venusbergshäng och Västkustbesök. När kommer champagne på bag-in-box?

Juli: Ännu ingen bag-in-box champagne? Va fasiken gör utvecklarna egentligen?

Augusti: Ge mig ett S! Ge mig ett E. Ge mig ett M. Ge mig ett E. Ge mig ett S. Ge mig ett T. Ge mig ett E. Ge mig ett R.

September: Nu tror jag att jag vet vilket rosé som passar bäst till grillad kött/fisk/grönsak. Det där med champagne på box, inget ännu?

Oktober:  Redan? Är det kanske dags att städa garderoben?

November: Vem släckte ljuset? Lite fest kanske?

December: Rimma-skinkan-koka-knäcken-knäcka-nöten-klappa-ihop-klä-granen-klä-Singelmamman-läsa-förra-årets-julklappsböcker-champagne-ännu-inte-på-box?

12 kommentarer:

Fru Venus sa...

Jag tror jag väntar med at vakna till maj ;-) Morgonkram!

The Queen of fucking Everything sa...

Sjysst! Du har ju redan koll på läget? Men det där med champagne på box måste vi verkligen, verkligen göra nånting åt.....

Snäckskalsdalen. sa...

Maj blir bra! Väntar redan!

Suzan sa...

När kommer du ner till Skåne då!? =)

Tant Grön sa...

En eminent sammanfattning.

Ulrika sa...

Vad skönt att ha allt klart för sig. Önskar jag hade mitt år lika klart för mig, även om jag har planerat det bra så är jag lite lite osäker på vissa saker...

Singelmamman sa...

Fru Venus: Det gör du rätt i!

The Queen: Eller hur! Någon borde verkligen jobba för det.

SnäckskalsAgneta: Jag med, verkligen!

Suzan: Det står inte där, men juni, ska ju springa då. :-) (hoppas jag..)

Tant Grön: Planerat och klart, vad kan gå fel.

Ulrika: Det är en sak att ha planerat och klart i januari, det är en helt annan sak att summera i december. (vad fasiken det nu betyder, lät bättre när jag tänkte det)

Gafflan sa...

Vilken bra kalender!

Ting sa...

Copy på den!

Singelmamman sa...

Gafflan: Nu gäller det bara att komm ihåg att kolla kalendern ibland.

Ting: :-) Låter bra det!

Märta sa...

Imponerande! Så himladens smart att inte bara slira och slarva in i det nya året utan hålla det i strama tyglar så det beter sig som det ska! :)

Singelmamman sa...

Märta: *host* hm, ja just precis så är det ja.. just så.