måndag 16 januari 2012

På vägen

När jag ska fixa saker som att handla och göra några ärenden, eller plocka undan hemma, så försöker jag alltid kombinera det med att ta saker "på vägen". Att hitta optimala vägar som sparar tid och slår alla flugor i en enda stor smäll. DET är grejer det. Till exempel så funderar jag på att hinna träna en sväng ikväll innan mötet och middagen, och gå in på ett apotek och hämta medicin. Det är fullt möjligt, om jag bara kommer från jobbet i god tid.
Men ibland hittar jag inte möjlighet till att slå ens två flugor samtidigt. Såna tillfällen låter jag helst bli att göra något av det jag tänkt. Tills ett bättre tillfälle uppenbarar sig. Hur gör du? Flänger du halva stan runt istället för att samla på dig saker att göra tills det blir den rakaste och enklaste vägen?

15 kommentarer:

Gafflan sa...

Försöker nog att slå flugorna med en fet smäll. ;D
Kram

Tant Grön sa...

Håller också på så. Försöker få allt gjort samtidigt, på vägen, närjagändåskaåtdethållet. Tyvärr har jag upptäckt att det gjort mig till en tråkigare person. Om jag ska ta en promenad med ungarna så skajagbarasvängainpåIcaförst.Om jag åker till storstan flaxar jag runt på massamåsteärenden i stället för att bestämma mig för att måsten är strunt och gå på ett museum eller träffa en vän i stället i massa timmar. När jag städar är det likadant. Jag liksom ska dammaröjaskura allt. Vilket slutar med att jag inte ens orkar börja..

Fräsigt sa...

Kombo. Jag gör oftast allting på rad men kan ibland gå omvägar för att få till något. Fast jag har ju begränsat med tid så ibland så det enklaste vore nog att alltid samla allt. Men så funkar inte Alms hjärna. Faktum är att Alms hjärna inte funkar alls. Just nu.
Kram hjärtat

Sus sa...

Jag har blivit bra på det där. Att flänga. Sedan har jag blivit bra på att ta det lugnt ibland.

Jag har nog helt enkelt börjat bli klok.

Anonym sa...

Jag är nog en typisk samlare. Skriver upp på en att-göra-lista och när den börjar bli lång, då kör jag ett race...

Fru Venus sa...

Jag samlar på mig, även hemma, går inte tomhänt nånstans här hemma :-)

Småländskan sa...

Förr var jag s.k. rationell, hade stenkoll. Kunde t.ex. äta, hem och sätta på tvättmaskinen, handla lite på en lunchrast och vara tillbaka i tid!
Numera... vad vad det du frågade egentligen??

Shamrock sa...

Försöker slå alla flugorna i en smäll. Men på sista tiden har jag blivit så senil att jag kommer på mig med att flänga

Märta sa...

Och jag är så flugor-på-smällen-fixerad att jag t o m skriver handlingslistan efter butiken. (Fast nu har de byggt om så jag känner mig lite frisinnad och spontan. Eller snarare stressad..)

QueenSara sa...

Kan inte gå uppför en trappa, eller nerför en trappa för den delen, tomhänt. Nånting pappa alltid sa och nu sitter det fast som berget.
Så, försöker vara effektiv men är för det mesta spontant snurrig. Får alldeles för många impulser och i kombination med bristande impulskontroll blir det kaotiskt antar jag :)

nillas liv på pinnen sa...

Jag hade ingen aning om att det fanns en rakaste och enklaste väg men hädanefter ska jag kolla efter den.

Knasterfaster sa...

Jag föredrar att göra en sak i taget. Jag vill hinna i tid och tycker inte om att stressa.

Singelmamman sa...

Gafflan: Fet smäll känns bra! Kram

Tant Grön: Ja, det är en balansgång där. Ditt dilemma är mitt...

Fräsiga Alm: Jag önskar att din hjärna vill samla sig och ge dig tid, och lugn och ro! Massor av kramar tillbaka av hela mitt hjärtat!

Sus: Flänga är så himla slös med energi och lust!

fruntimmerslivet: Som jag!

Fru Venus: Nä slös med tid och energi! Eller hur!

Småländskan: Älskar dig! :-) Kram Frågan var väldigt irrelevant.

Shamrock: Det är det värsta det, seniliteten. Jag vill bestämma själv, vad jag ska "glömma".

Märta: Se där! En som är snäppet bättre/värre än jag! :-) Fy för ombyggnationer!

QueenSara: Du och jag vännen! Du och jag... (känner så igen mig)

Nilla: Mitt liv går ut på att hitta den rakaste och enklaste vägen i allt! Håll utkik är du snäll.

Knasterfaster: Men på mitt sätt blir det inget stress alls! Och du blir av med saker och ting du skulle gjort, snabbare.

mockapocka sa...

Definitivt allt på en gång. Alltid. Allt annat känns slöseri på dyrbar tid. Troligtvis är det inte alls det i praktiken eftersom jag inte alltid lyckas avsluta/inte hinner allt jag tänkt eller slarvar så att jag får göra om. Men så tänker jag aldrig innan. Jag tror att det bottnar i att jag i grunden är lat och hela tiden letar efter slappatid. Om jag gör mycket snabbt finns mycket tid kvar att slappa. Typ.

Tantaluran sa...

Jag är som dom i skrönan - skurar badrummet när jag "pudrar näsan". Man når golvet rätt lätt då!