onsdag 4 november 2009

Funderar

Tänker på samtalet jag hade igår, när jag läste Nillas inlägg. Det var en ung kvinna som ringde och ville veta hur jag placerade mina pensionspengar om jag verkligen visste hur illa det var med bankerna. De, bankerna alltså, hade minsann någon som roffade åt sig allt jag i princip överlät till dem. Och värst var nog den bank jag anlitar. Hon frågar "hur jag tror att en bank som har ett resultat på minus 40 någonting (det var absolut inte procent) kan ta hand om min placering?" Jag kontrar och frågar vad hon förväntar sig att jag ska svara på en så ledande fråga?

Det blir lite tyst hos henne, men hon hämtar sig snart och säger att jag borde veta att välja någon som inte har någon egen ekonomisk vinnig för ögonen när jag placerar pengarna. Och jag undrar ju nyfiken om hon kan rekommendera någon? Det kan hon minsann, de två snubbar Nisse 1 och Nisse 2, vars räkning hon ringer för, startade det här för bara två år sedan och har ABSOLUT inte något som helst vinstintresse. Wow säger jag, vad vill de då? Och vad ska de göra med mina pengar?

Vi avslutar sen samtalet, men jag tror inte att hon kommer att ge sig, tyckte mig höra en kommentar om att "då hör jag av mig om några månader igen" innan jag lägger på luren.

3 kommentarer:

nillas liv på pinnen sa...

Vi är såna offer..........................................................................................................................,tror de.

Tolkaren sa...

Oj, det var en intressant kommentar här ovan!

Hon menade nog att försäljarna, eller vad de är, tror att de kan lura oss fast de inte kan det.

Singelmamman sa...

Ni ehum Tolkaren: Så sant, så sant!Du har helt rätt.