torsdag 19 november 2009

Följer packandet

Imorgon ska jag bjuda Stort o smått på champagne och choklad i min lilla skrubb på mitt fantastiska kontor. Vi håller just nu på att stamrenovera i korridoren, så det gäller att klä sig som om man ska på hajk.

I eftermiddags var jag hos min personliga bankman P. En snäll kille som lyckades tala om att han är 14 år yngre än jag... vi pratade pensionssparande. Hm, inte alls nödvändigt att påpeka det. Jag vill ha mina pengar i etiska fonder. Inte helt lätt, banken har inte så många. Och uppenbarligen var inte P helt insatt i dessa fonder. Han konstaterade mycket förvånat att de etiska fonderna minsann går/gått mycket bra. Det kunde jag berättat för honom, jag har alltid haft tur med mina investeringar. Lika duktig som apan Ola.

När vi sen börjar prata mina andra sperpengar, ca tusen kronor... tycker han P alltså, att jag absolut ska satsa på kapitalförsäkring. Jag tror honom, men de etiska fonderna lyser där med sin frånvaro. Men det bekymrar inte P som glatt säger: Jaha ja, inte så mycket etik här, men pengar.
Så nu har jag en liten djävul på min axel som försöker brotta ner och förinta min etiska ängel.

2 kommentarer:

Hon som vet sa...

Det enda som hjälper i det här läget är att slå (inte brotta) ner P.

Singelmamman sa...

Hon som vet: Du är en makalöst klok kvinna!