Redan eftermiddag! Undrar vart förmiddagen tog vägen? Jag har ägnat stunden fram till nu med att grisa ner i köket å det grövsta. Och hunnit ställa allt i ordning igen. Bakade mig lite pizzasnurror. De är så goda och enkla att göra och perfekta att ha på buffébord. Förbereder just nu ett sånt bord. Eller ja, inte direkt så där att jag ställer allt i ordning, utan mer strukturera mig i tanken och planera för att slippa jäkta i sista stund. Synd bara att just jäkta-i-sista-stund är så mycket mer jag. Hur som helst. Buffén ska vara klar den 5 januari. Och då vill jag också ha mer än bara pizzasnurror på bordet.
Vilket är ditt bästa bidrag till buffébordet?
17 timmar sedan
10 kommentarer:
På mitt buffébord måste det finnas prinsens räkbakelser! Sen fyller jag på med lite bifteki, grekisk sallad,tzatsiki, marinerade kycklingspett,ostbollar av färskost rullad i sesamfrön eller färska kryddor,oliver,ananas, melon,salami,braesola,ostpaj, laxrullar med pepparrot. Nu blev jag ju hungrig :) Lycka till med festen
Små köttbullar. Går alltid hem, inbillar jag mig i alla fall.
God fortsättning, förresten!
Ja, då kör vi på då!
Kramar
Qia: Tack för tipsen! Lysande förslag.
Snäckan: Det går alltid hem, men frågan är om jag orkar rulla några... Japp, då kör vi på igen! :-)
Hemmagjord färskost (http://minininis.blogspot.se/2012/06/cheeses.html) är jättegott, och enkelt! En pastasallad med skruvar som "marinerats i vinägrette" med salami, avocado, ruccola, fetaost, körsbärstomater, rödlök osv. är också gott och lätt att förbereda. Hur som helst så blir det säkert jättebra!
Skulle in och lämna mitt förslag/bidrag till buffébordet men kom alldeles av mig när jag läste de andras förslag ;-). Tror jag tänkte på parmaknyten med ngn god färskost inuti.
Champagne. Så.
Varsågod.
Nina: Hemmagjord färskost låter ljuvligt. Får se om jag hinner.
Gina: Mmmmm. Mycket god idé!
Sus: Behövs inte ens sägas, så självklart är det!
Föränderlig potatissallad! Från en av Anna Bergenströms kokböcker, tror det är "Annas Mat".
Potatis, gul lök, purjolök, rödlök, gräslök och en dressing på vinäger, olivolja, senap, salt och peppar. Så god att om jag gjorde den på tre kg potatis (för fem personer) och våra tre Tonåringar var hemma så kunde jag ställa in nästan hälften efter middagen men på morgonen var den slut då Tonåringarna hade ätit upp den på natten... :-)
Vill du ha ett mer exakt recept så skriver jag gärna ner det till dig.
/Oinloggad Malde
Länge sedan jag hade anledning att sätta ihop en buffé, men jag är ju en sucker för italienska bufféer så det blir olika kallskuret med parma, salami, etc., oliver, vitlök, goda bröd, en potatissallad Medelhavsstil (soltorkade tomater, stora kapris, mozzarella, ruccola), och ost.
Hör av mig separat ang 5e.
Malde: Den kokboken har jag!
Ett stenkast: Italienskt kan aldrig bli fel!
Skicka en kommentar