onsdag 25 november 2009

Biolåg

Låg i sängen i går och kollade på en film, via datorn. Ikväll blir det biosittning. Ska se Bröllopsfotografen. En film jag inte vet någonting om. Och det gillar jag. Att förutsättningslöst se en film. Precis som att jag aldrig vill läsa en bokresention eller baksidan på en bok. Det förstör upplevelsen.

Hur gör du?

4 kommentarer:

mockapocka sa...

Jag läser ALLTID baksidan när jag väljer böcker (men sällan recesioner). Kan stå i bokaffären i TIMMAR och läsa baksidor. Oftast är jag inte nöjd förrän jag läst till mig "fyra betala för tre" pocket (köper uteslutande pocket, de andra är så himla tunga).
Samma med filmer. Recesionerna kan jag vara utan. Det tar udden av MIN upplevelse.

Maj Korner sa...

Jag har sett den och här kommer innehållet.. bla.. bla.. kaka.. rabarber. Bla rabarber och bla.

Jag kan läsa både det ena och det andra, jag vet att om den har fått bra recensioner så gillar jag den inte och tvärtom. Ibland. Jag litar bara på min själv och vad jag tycker.

Baksidetexter på böcker läser jag absolut och jag brukar dessutom slå upp några sidor på måfå och läsa så jag gillar språket. Recensioner på böcker är ofta skrivna av människor som har en annan nivå på sitt läsande än vad jag har, så de ger inte så mycket. Då kör jag hellre på rekommendationer från någon som jag vet har lika smak som jag.

Hittade en blogg en gång (hon har lagt av nu) där de böcker hon rekommenderade passade mig precis.

nillas liv på pinnen sa...

Jag läser inte filmrecensioner men kollar vilket betyg de fått så jag vet om jag ska tycka om dem.
*hur ska man annars veta?*

Singelmamman sa...

Mockapocka: Då är vi lite lika, och olika.

Maj: Och här med, lika olika.

Nilla: Hm, tänkte inte på det. *Inser att jag aldrig vetat*