onsdag 9 mars 2011

Jag älskar tonårstiden

Ja självklart inte min egen. Dels är det evigheter sen, dels var den väldigt, väldigt frustrerande, lång, trist och mestadels fullständigt meningslös. Nä jag älskar mina tonåringar och deras tid här och nu. Ikväll är första kvällen på två veckor som vi sitter ner och äter middag i lugn och ro tillsammans. Vi har ju visserligen haft ganska mycket tid av och till de här två veckorna, men middagar har vi inte haft gemensamt. Så sticker yngsta iväg och sover hos en kompis, det är studiedag imorgon. Vilket innebär en stängd skola. Äldsta och jag hemma. Men imorgon är det tvärtom, på fredag är jag helt själv, på lördag är kanske yngsta hemma själv, och på söndag har jag och och yngsta hela dagen tillsammans. Och mitt i allt det här kan jag planera min egen tid, få till en fika spontant, nåja halvt spontant, på fredag efter jobbet. Tacka ja till att i år igen mingla och dricka champagne på Melodifestivalen. Men framför allt! slippa det dåliga samvetet att inte vara hemma tidigt, tidigt och laga en näringsriktig och rolig middag. Nu är det bara mitt eget oroshjärta jag måste jobba med.

8 kommentarer:

Livsnjutaren sa...

Där slog du huvudet på spiken. Jag har ju dock en liten parvel kvar (9 år på lördag)som ska ha omsorg,men dom andra yrvädrena är sällan hemma samtidigt. Men jag tycker det är ganska skönt samtidigt som jag saknar dom där tvmyskvällarna då alla satt runt godisskålen. Hmm kanske får den tiden med barnbarn om några (många) år.

The Queen of fucking Everything sa...

Ja, helt precis så. Det är GULD!

Agneta sa...

Var sak har sin tid. Men jag vet redan att jag föredrar att vara mamma till lite större barn än små barn. Jag ser fram emot att få gå igenom tonåren med dem, även om det kommer bli jobbigt.

Agneta sa...

Och: Vad kul att få gå och dricka champagne! Undrar om inte maken och jag ska trösta oss med det på lördag när vi tvingas titta på eländet. Eller så ska vi se det som att vi firar mitt nya jobb!

Knasterfaster sa...

Tonårstiden ÄR härlig. När min Största går ur tonåren kliver min Minsta in i den. Jag själv hade en väldigt tråkig tonårstid mellan 13 - 16. Dötrist var det. Hände ingenting.

Singelmamman sa...

Livsnjutaren: De där tillsammans-kvällarna tror jag kommer tillbaka. Och barnbarnen får vi ju skämma bort som vi vill när de kommer. :-)

The Queen: Det är för att vi är värda Guld!

Stort o smått: Jag tycker nog att småbarnstiden var jobbigare än vad tonårstiden är, än så länge.

Stort o smått: Mingla i en bar och sen sitta på VIP-läktaren är helt ok sätt att se melodifestivalen på.

Knasterfaster: Exakt.

Gafflan sa...

Jag älskar också tonårstiden. Det är så mycket lugnare än när dom var småbarn, FAKTISKT. Klart att det säkert kan bytas mot rebelliknande revolter men jag tror inte det för jag har fått två hemtama gosiga ungar...eh...i alla fall ibland. =)
Min egen tonårstid var otroligt hektiskt då jag hade väldig bråttom att bli vuxen. Det fick konsekvenser och jag kommer ALDRIG att berätta för mina tjejer vad jag gjorde i deras ålder.
Kram

Singelmamman sa...

Gafflan: Barnen behöver, nä ska absolut inte veta allt vi gjort. Jag som är lite långsam av mig har nog min tonårsrevolt nu. KRAM!