onsdag 16 april 2014

När man vet att man inte vet

Klart att jag vill höja min framtida pension med 10 000 kr i månaden. Men hur? En del tydligen genom att ta bort efterlevandeskyddet. Så länge jag har barn boende hemma är ju inte det något alternativ. Jag får fortsätta samla pantburkar och lägga förtjänsten i madrassen.

5 kommentarer:

Småländskan sa...

Oj, 10.000:- i månaden? Måste vara en glädjekalkyl, eller?
Själv är jag numera pensionär med efterlevandeskydd, trots bortavarande barn.
Njae, inte behöver jag samla tomburkar. Men det är inte särskilt mycket som kommer in på "lönekontot" numera. Jag tillhör de som hamnat mitt emellan gamla och nya pensionssystemet, eller vad det heter. Det och många års arbete med ganska god inkomst gör att tjänstepensionen är helt ok, förhållandevis.
Var rädd om dig du fina!
Kramar om och önskar dig en riktigt fin påskhelg.

Den där tjockisen sa...

Jag blir alldeles nervös bara jag tänker på pensionen. Jag känner mig som hattifnattarna så fort någon börjar prata om fonder, uppskjutna vinster och efterlevandeskydd. Hjärnan slutar fungera och allt jag vill göra är att gömma mig under en filt.

Fru Venus sa...

1. Vilka pengar ska man spara av?
2. Vem fasiken vet om man lever när det är pensionsdags?

Mammy sa...

Sedan mina tjejer flyttat hemifrån och tjänar mer än mig har jag tagit bort efterlevandeskyddet isamråd med dem.
Vet inte om det gör att jag får 10.000 extra (!!) men kanske någon krona.
Jag har helt nyligen tagit reda på hur mycket jag får i pension då jag börjar närma mig. Kunde bara konstatera att gå i pension vid 65 var bara att glömma. För min del blir det nog 67 som gäller.
Det är en jäkla djungel det där med pension.

Singelmamman sa...

Småländskan: Njäe, både och. Om jag planerar klokt kan jag absolut höja min pension. Men frågan är om det blir så mycket. Glad påsk på dig!

Tjockisen: Ja, ett fullständigt naturligt sätt att handskas med pensionsfrågan, om du frågar mig.

Fru Venus: På 1. svarar jag, vet inte. På 2 svarar jag, ingen.

Mammy: Jag funderar på att teckna en efterlevandeförsäkring istället, mer lönsamt, för mig. Jag vill inte ens jobba till 65, så då gäller det att hitta rätt i djungeln antar jag.