fredag 3 januari 2014

3. En grej jag skulle vilja lära mig

En sak som jag verkligen vill lära mig är egentligen tre i en. Som ett kinderägg, minus möjligheten att äta en del av upplevelsen. Jag vill verkligen lära mig att åka skridskor, långfärdsskridskor, hockeyrör och inlines (heter det så fortfarande förresten? Det kanske inte finns längre?)  Jag vill känna vinden när jag susar fram på långfärdsskridskor mil efter mi kilometer efter kilometer. Med händerna ledigt liggande på ryggen, i den otatuerade svanken. Jag vill kunna glida ut på isen i Kungsträdgården och liksom sväva fram. Idag åker jag mer som en skadeskjuten anka. Inget fel i det, men snyggt är det inte. Jag vill kunna snöra på mig inlines och åka på trottoarerna här i min förort. Skulle jag försöka idag skulle jag inte komma en centimeter.
Vem vill lära mig?

8 kommentarer:

Fru Venus sa...

Vet inte om jag kan lära dig, men jag åker gärna sen när du kan :-) Det är typ det enda jag kan.

Spader Madame sa...

Foppa kanske skulle vara något?

Fru Fransson sa...

Ååh så härligt du beskriver det...
Ring Foppa på studs vet ja!

Anki sa...

Jag skulle vilja - men har förlorat balanssinnet så jag tror inte jag är förstahandsvalet :-)
Lycka till - du kommer vara skitsnygg på hjul!
Också.

Sus sa...

Släpp sargen och åk! Det är det enda det hänger på. När jag var ung (yngre) spelade jag hockey och bandy med grabbarna. Jag gjorde värsta inbromsningar med issprut och allt.

Nu är jag Bambi. Men jag hävdar att det är som att lära sig att cykla. Kan du det, så kan du det.

Jag måste bara våga.

Fröken Blund sa...

alltså, släpp inte sargen på ett par inlines och åk bara inte hur som helst.
ta med dig en stadig person UTAN inlines och håll fast säger jag bara.
jag släppte sargen och åkte bara...och hamnade efter en skräckfärd på 30 meter platt fall på en gräsmatta full med hundbajs. och det är generande nog att ramla när man är vuxen. med hundbajs dessutom, så säger jag bara håll i dig hårt i nån trygg person.

Gina sa...

Jag kan dessvärre inte lära dig att åka inlines men du kan få ett par proffsiga Bauer i strl 39 av mig ifall du vill. Endast testade i vardagsrummet och på förekommen anledning ej mer använda än så.

Anonym sa...

Jag spelade precis som Sus bandy i yngre år, men är vinglig idag.

Åker ibland hockeyrör på "Vallen", men denna vinter hade jag sett fram emot långfärdsskridskor på Edsviken. Fast just här och nu är det ju himla dåligt med is...

När den kommer kan vi göra ett ryck! Med solen på näsan och vinden i ryggen och en termos kaffe i ryggan så är det livet på en pinne :)