fredag 7 september 2012

Nollning

Här sitter jag, i Götelaborg, Sveriges baksida och tonårsdottern är hemma och som jag förstått, är hon just i denna stund på Nollning. Detta påfund som kan vara fantastiskt roligt men som mer låtit höra talas om i sammanhang som tvång, pennalism och tårar. Jag vill gärna tro att hon är så stark som hon säger att hon vägrar göra något hon inte tycker känns rätt.

Om ca 30 minuter ska vi gå till en fiskrestaurang som visst ska vara väldigt bra. Sen har jag fyllt min fisk- och skaldjurskvot för många veckor framåt. Jag gillar fisk och skaldjur, men i grunden är jag mer än köttmänniska. (Ser ju väldigt konstigt ut det ordet...)
I övrigt kan jag säga att jag känner mig nöjd. Så där allmänt "jo-men-livet-är-väl-ändå-helt-ok" nöjd. Trevlig känsla, jag ska försöka parkera den känslan hos mig ett tag framöver.

5 kommentarer:

Gafflan sa...

Idag är det väldigt trevligt att Göööööttlaboooooorrrrjjjj visar sin fina sida med sol. :D
Pöööööössen mitt i pannan.

Sus sa...

Nollning borde förbjudas!
Det handlar endast om förnedring och ofta gärna sexuell förnedring.

Nä fy fan!

Men din unge är klok.

Fru H sa...

Håller med Sus! Jag ryser när jag tänker på det...

Ska vi ses snart och äta kött ;-) och dricka lite bubbel?!

Anna sa...

Jag var engagerad i Föreningen Ekonomerna vid Stockholms Universitet. Vi hade Inspark och då var vi så få att vi som inte var nollor fick tramsa lika mycket som alla andra. Det var lugnt och trevligt och bara pinsamt för att vi härjade mitt i stan.
I de allra flesta fall är det fullt normala vuxna människor som har skoj tillsammans.
Men penalism och alla former av mobbning i nollning eller annars är INTE okej. Och det tycket även de som ordnar nollningarna...

Singelmamman sa...

Gafflan: Yes! Väldans, jättegörtrevligt med sol i denna fina stad! Kramen

Sus: Och skolan hon går på är klok för det var en klassvis "tävling" med uppdrag.

Fru H: Det är helt klart taget! Att ses, äta kött och dricka bubbel. Nu måste vi planera.

Anna: Jag är för gammal för nollning, uppenbarligen. Eller så läste jag fel klass på Universitetet. Men det gick väldigt lugnt till ikväll.