4 timmar sedan
tisdag 21 december 2010
Det är roligt att koka knäck
All julmat inhandlad och en perfekt stor skinka, 2 kg. Mer lär inte gå åt i Singelmammans hus. Kvällen har ägnats åt den rogivande sysselsättningen käckkokning. Den viktigaste ingrediensen är helt och klart rödvin. Till Singelmamman under koktiden. Annars är det ju som sagt rogivande att stå och röra i sirap-socker-grädde och tänka att de 30 minuterna kan bli både 45 och mer. Det doftar så gott också, du vet, när man vänder huvudet åt ett håll i en halv nanosekund och knäcken tar sig upp och över kanten på, i det här fallet, stekpannan, och den fingerborgsstora smeten lägger sig käckt-knäckigt på den kokheta plattan. Sen blev det roligt, kul prov, och jäklar det var färdigt. Här kom min snabbhet och flinka fingrar väl till pass. Men att svära funkade minst lika bra. I med de i förväg hackade mandlarna. Och så stelnade allt, mitt i delen fördela-knäckigheten-i-formar. Det underlättade inte. Men jag slapp i alla fall störande moment som tonåringar i köket.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
11 kommentarer:
Knäck kan jag också tänka mig att koka om jag får dricka vin.
Jag föreslog just skinkmacka och en kall öl här hemma. Då hämtade Hjärtat salta pinnar och vatten.
Ur led är tiden.
Duktig tjej ;-) men berätta, vad är käckkokning? ;-)) Kokar du käcka killar?
Sus: Vatten och bröd? Jösses sicket hårt liv du har.
Fru Venus: Det är närbesläktat med knäck, men lite mer stelt. Eller, så saknas bara n som i något. :-)
Tjockbottnad, stooor kastrull och knäcken är kokad på mindre än 15 minuter. *chop chop* ;-P
pöss
Att hälla över smeten i en plastbunke för att sedan micra den lite då och då så att den inte stelnar är ett mycket användbart tips!
Alldeles gratis från mig. Men förmodligen försent.
Veronica: Hade varit bra, om det inte var så att alla kastruller stod i den just startade diskmaskinen.
Singel: Ett lysande tips, men jag har ingen mikro.
Enda sättet jag har fått knäck att stelna har varit att ställa den i frysen. Efter en halvtimme i vardagsrummet insåg alla att jag än en gång misslyckats med koket...
Livet just nu: Oj... jo det där känner jag till.
men koka i mikron!
Shamrock: hihi! Jag har ingen mikro...
Du hade även kunnat värmt upp smeten på spisen igen...
Vem har inte micro?!?
Skicka en kommentar