onsdag 6 maj 2009

TV-fri kväll

Jag och tonåringarna har en (minst) helt tv-fri kväll i veckan. För att hinna med varandra. Igår fick vi en extra av ComHem. Helt utan tv, Internet och telefon. Så vi gick en promenad i regnet, slängde skräp, spelade kort och pratade, massor! Tack för det!

Annars var kvällen blandad, goaste systerdottern ringde, tar studenten i år, med toppbetyg, och berättade att hon får behandling för ätstörning. Jag höll på att börja störttjura, men lyckades hålla mig. Ytterligare meningslösheter som finns.

Min egen tonårstjej gick från introvert till diplomat. Fick ihop tjejgängets alla viljor till att kunna enas om ett Gröna Lund besök nu på lördag. Ser ut som det kommer bli perfekt. Om inte annat så har hon visat synnerligen goda kunskaper i att våga stå för en egen åsikt och samtidigt höra alla andras och ta till vara på det. Usch vad jag tycker att det verkar vara svårt att vara ung tjej idag.

2 kommentarer:

Anna sa...

Ja, så kan man ju också se på det. Men när man har ställt in sig på i minst en vecka i förväg, att man ska titta på ett speciellt program. Då blir man inte glad åt tv-avbrottet... =)

Singelmamman sa...

Nä du Anna du har så rätt. Vi skulle se Desperate Housewife och sen Manchester - Chelsea. Nu såg vi halva av varje. Och hann med att umgås. Dessutom vann jag i kortspelet. Jippi!