lördag 12 januari 2013

Jag tänker lämna dem

Monas Universum tipsade om att Synsam tar emot gamla glasögon och skickar dem vidare till behövande i andra länder. Himla bra grej så det ska jag göra idag. Och till posten och hämta något mystiskt åket/stort brev jag fått.
DET är det enda jag tänker göra idag. Lär nog inte överanstränga mig.

Uppdatering: Synoptik ska det vara och inget annat.

9 kommentarer:

Gafflan sa...

Hm. Bra idé det där. Får nog rota runt och se vad jag kan hitta men till synsam åker jag inte idag för det blir 10 mil T o Re. :)
Kram

Knasterfaster sa...

Är det du som har haft de där John Lennon-bågarna? Bra idé att lämna in gamla bågar men jag tror inte jag har några kvar som är hela.

Knasterfaster sa...

Ps. Sus vill ha kontakt med dig för att gå en promenad men om du inte har lust så kan du låtsas att du inte såg det här heller. ;)

Jenny sa...

Fast det är Synoptik som jobbar med detta, inte Synsam! Vissa optiker slänger bara bågar som man lämnar in, men Synoptik samarbetar alltså med organisationen som jag inte kommer ihåg vad den heter just nu, som åker till länder där många inte har råd att köpa glasögon. Inte bara afrikanska länder, utan även till europeiska länder.

Så innan du lämnar in dina glasögon - för observera att det är glasen, inte bågarna de vill ha - så kolla vad glasögonen tar vägen!

Eller alltså, de vill ha hela glasögonen, men glasen måste vara användbara - inte trasiga eller repiga. De katalogiserar sen alla glasögon och försöker para ihop dem med någon som har ungefär samma synfel.

Suzan sa...

Bra idé!

Snäckskalsdalen. sa...

Bra idé för nu har man lärt sig att man lär inte plocka fram gamla glasögon och börja använda dom igen. Av en massa olika anledningar!

DDT sa...

Med tanke på att jag sitter med näsan cirka 20 cm från skärmen för att kunna läsa här, så kanske jag faktiskt borde gå dit och skaffa mig ett par egna glasögon först. Men bortsett från det så är det en himla bra idé.

Malla sa...

det skulle jag också göra om jag hade några :)

Singelmamman sa...

Gafflan: Och inte har du Synoptik närmare heller antar jag. Kram

Knasterfaster: Det är jag som haft alla. En studie i modets växlingar.

Knasterfaster: Jag missade helt promenaden. Såg alla meddelanden försent. Synd.

Jenny: Tack för din kommentar. Slarvigt av mig att skriva fel. Men de blev väldigt glada på Synoptik, och jag fick en gratis synundersökning.

Suzan: Eller hur!

Snäckan: Precis, men jag har använt de gamla ett tag så det är bra att jag lämnat bort dem nu.

Den där tjockisen: När du blir så gammal som jag är så kommer du att behöva sitta längre bort från datorn. Vet inte vilket som är värst/bäst.

Malla: Skönt att slippa glasögon.