onsdag 26 oktober 2011

Lite hjälp här!

Ikväll ska jag baka. Något smarrigt till fikat på jobbet i morgon. Det ska räcka till 20 personer. Vi brukar aldrig vara så många men det kan hända. VAD ska jag baka? Kom med förslag. Helst något som i princip bakar sig själv. Och slår knock out på mina arbetskamrater. Det är ju lite prestige här.
Published with Blogger-droid v1.7.3

9 kommentarer:

  1. Ojoj. Något som slår knock out. Där är jag inte till någon hjälp.
    Jag kör med pensionärskaka jag. Pensionär som jag är. Lätt och snabbt och ffa gott.
    Fast inte slår det KO inte.

    Tyvärr, hoppas någon annan kommer med finfint tips. SKa läsa svaren senare, kanske får jag något recept att spara på men aldrig sen göra ;)

    SvaraRadera
  2. Dessa görs i långpanna så det räcker till många, smakar ljuvligt och är enkelt att göra:


    KNÄCKIGA KAKOR
    *1 långpanna*
    150 g smör
    2 ägg
    3 dl socker
    1 msk vaniljsocker
    1½ dl mjölk
    4½ dl mjöl
    2 tsk bakpulver

    *Glasyr*
    50 g smör
    3 dl socker
    1 dl ljus sirap
    1 dl vispgrädde
    3 dl riven kokos
    Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna.
    Vispa ägg och socker pösigt.
    Tillsätt vaniljsocker, mjölk och smält smör. Blanda mjöl och bakpulver och
    vänd ner i smeten.
    Lägg bakpapper i en långpanna och häll i smeten. Grädda kakan i mitten
    av ugnen i 10-12 minuter.

    Glasyr: Blanda ingredienserna i en kastrull. Värm kastrullen på svag
    värme tills allt har smält.
    Ta ut kakan och bred på glasyren. Låt grädda ytterligare ca 12 minuter,
    tillskakan har fin färg.
    Ta ut den och låt den kallna. Skär den i bitar.
    Tips:
    Häll av glasyren runt ikring på kakan. Inte i mitten. Ta sedan slickepotten
    eller nåt och dra den mot mitten. Annars kan allt liksom sjunka ner i mitten.
    Lycka till!! Mumsi!!

    SvaraRadera
  3. Suzans förslag verkar definitivt som ett bra koncept/recept, skulle nog köra på det jag. :)

    SvaraRadera
  4. Suzans förslag är svårt att bräda!

    SvaraRadera
  5. After Eight-kaka

    Sätt ugnen på 175 grader.

    250 g mörk choklad (marabous mörka går bra)
    175 g smör
    2 tsk snabbkaffe
    2 dl socker
    4 ägg
    1 1/2 tsk vaniljsocker
    1/2 tsk bakpulver
    1/2 dl maizenamjöl

    Glasyr:
    25 g smör
    3/4 dl grädde
    200 g After Eight

    Gör så här:
    * Smörj och mjöla en springform (för glutenfri tårta mjöla med maizena)
    * Bryt chokladen i mindre bitar, lägg i stor kastrull tillsammans med smöret och smält på svag värme. Ta av kastrullen och låt svalna.
    * Krossa kaffet så det blir riktigt finmalet.
    * Rör ner socker ägg och kaffepulver i chokladblandningen, rör till en slät smet. (Den blir rätt så tjock)
    * Blanda resten av kakingredienserna och rör ner i chokladsmeten.
    * Bred ut smeten jämnt i formen.
    * Grädda 55-60 min, den ska vara lite kladdig i mitten.
    * Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna.

    Glasyr:
    * Koka upp grädde och matfett, ta kastrullen från plattan och rör ner After Eight-chokladen, rör tills den blir slät och blank.
    * Lossa kakan ur formen, häll glasyren över.
    * Servera gärna med vispad grädde (prova att blanda i finhackad mynta i grädden)

    LYCKA TILL!
    /Gymnasten

    SvaraRadera
  6. Bregottkakor

    3 hg bregott
    1½ dl socker

    2½ dl mjöl
    2½ dl maizenamjöl

    2 tsk bakpulver
    2 tsk vaniljsocker

    Rör bregott och socker vitt pösigt
    Tillsätt resten
    Klicka i pappersformar ^^ 1 tsk i varje form

    20 min
    175 ºC
    nedersta falsen

    SvaraRadera
  7. Men gud vad gott allting lät!
    Jag skulle baka allt!

    SvaraRadera
  8. Jag skulle framför allt kunna äta allt *suck*

    SvaraRadera
  9. Tusen tack för receptet! De sparar jag till nästa gång. Jag hade lime hemma så när jag fick mejl från självaste The Queen var det lätt val. Sen trillade jag över den andra kakan av bara farten. Kram på er!

    SvaraRadera

Sagt är sagt, så det så! Vill du hellre skriva ner det så gör det här.