Ikväll ska jag baka. Något smarrigt till fikat på jobbet i morgon. Det ska räcka till 20 personer. Vi brukar aldrig vara så många men det kan hända. VAD ska jag baka? Kom med förslag. Helst något som i princip bakar sig själv. Och slår knock out på mina arbetskamrater. Det är ju lite prestige här.
Published with Blogger-droid v1.7.3
Ojoj. Något som slår knock out. Där är jag inte till någon hjälp.
SvaraRaderaJag kör med pensionärskaka jag. Pensionär som jag är. Lätt och snabbt och ffa gott.
Fast inte slår det KO inte.
Tyvärr, hoppas någon annan kommer med finfint tips. SKa läsa svaren senare, kanske får jag något recept att spara på men aldrig sen göra ;)
Dessa görs i långpanna så det räcker till många, smakar ljuvligt och är enkelt att göra:
SvaraRaderaKNÄCKIGA KAKOR
*1 långpanna*
150 g smör
2 ägg
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
1½ dl mjölk
4½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
*Glasyr*
50 g smör
3 dl socker
1 dl ljus sirap
1 dl vispgrädde
3 dl riven kokos
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt vaniljsocker, mjölk och smält smör. Blanda mjöl och bakpulver och
vänd ner i smeten.
Lägg bakpapper i en långpanna och häll i smeten. Grädda kakan i mitten
av ugnen i 10-12 minuter.
Glasyr: Blanda ingredienserna i en kastrull. Värm kastrullen på svag
värme tills allt har smält.
Ta ut kakan och bred på glasyren. Låt grädda ytterligare ca 12 minuter,
tillskakan har fin färg.
Ta ut den och låt den kallna. Skär den i bitar.
Tips:
Häll av glasyren runt ikring på kakan. Inte i mitten. Ta sedan slickepotten
eller nåt och dra den mot mitten. Annars kan allt liksom sjunka ner i mitten.
Lycka till!! Mumsi!!
Suzans förslag verkar definitivt som ett bra koncept/recept, skulle nog köra på det jag. :)
SvaraRaderaSuzans förslag är svårt att bräda!
SvaraRaderaAfter Eight-kaka
SvaraRaderaSätt ugnen på 175 grader.
250 g mörk choklad (marabous mörka går bra)
175 g smör
2 tsk snabbkaffe
2 dl socker
4 ägg
1 1/2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl maizenamjöl
Glasyr:
25 g smör
3/4 dl grädde
200 g After Eight
Gör så här:
* Smörj och mjöla en springform (för glutenfri tårta mjöla med maizena)
* Bryt chokladen i mindre bitar, lägg i stor kastrull tillsammans med smöret och smält på svag värme. Ta av kastrullen och låt svalna.
* Krossa kaffet så det blir riktigt finmalet.
* Rör ner socker ägg och kaffepulver i chokladblandningen, rör till en slät smet. (Den blir rätt så tjock)
* Blanda resten av kakingredienserna och rör ner i chokladsmeten.
* Bred ut smeten jämnt i formen.
* Grädda 55-60 min, den ska vara lite kladdig i mitten.
* Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna.
Glasyr:
* Koka upp grädde och matfett, ta kastrullen från plattan och rör ner After Eight-chokladen, rör tills den blir slät och blank.
* Lossa kakan ur formen, häll glasyren över.
* Servera gärna med vispad grädde (prova att blanda i finhackad mynta i grädden)
LYCKA TILL!
/Gymnasten
Bregottkakor
SvaraRadera3 hg bregott
1½ dl socker
2½ dl mjöl
2½ dl maizenamjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Rör bregott och socker vitt pösigt
Tillsätt resten
Klicka i pappersformar ^^ 1 tsk i varje form
20 min
175 ºC
nedersta falsen
Men gud vad gott allting lät!
SvaraRaderaJag skulle baka allt!
Jag skulle framför allt kunna äta allt *suck*
SvaraRaderaTusen tack för receptet! De sparar jag till nästa gång. Jag hade lime hemma så när jag fick mejl från självaste The Queen var det lätt val. Sen trillade jag över den andra kakan av bara farten. Kram på er!
SvaraRadera