lördag 5 februari 2011

Vet du!

Kanel och cayennpeppar har HELT olika användningsområden. Till exempel så passar cayennpeppar INTE på kardemummadeg. Men det gör däremot kanel.

9 kommentarer:

  1. Passar inte kardemumma bäst på kardemummadeg?

    SvaraRadera
  2. Vitpeppar och mald ingefära har också helt olika användningsområden. Det vet jag! Ingefära i senapssåsen smakade till och med värre än Knorrs gorgonzolasås. Vilket får räknas som en prestation!

    SvaraRadera
  3. Men båda sätter igång förbränningen i kroppen! Det är väl det som gäller!?

    SvaraRadera
  4. Aha. Det var en bra lärdom. Den tar jag till mig.

    SvaraRadera
  5. Likadant med kanel och curry...Äldsta skulle för en hel del år sen (15 kanske) bjuda oss på stekta äpplen. Hon tog fel kryddburk ;)
    Inte äckligt, men definitivt godare med kanel!

    SvaraRadera
  6. Hahah....jag har haft kardemumma ist för vitpeppar i maten en gång. Smakade så där...

    SvaraRadera
  7. Realisten: Nä, men i själva degen.

    Tjockisen: Ingefära passar till väldigt få saker, om du frågar mig.

    Fru Venus: Om!

    Osloskånskan: Tack, tror jag.

    Tant Grön: Bra, jag har säkert fler kloka saker att lära ut.

    Ezter: Såpass, bra, då vet jag.

    Min Molly: Lätt att förväxla vitpeppar verkar det som.

    Gafflan: Yes!

    SvaraRadera

Sagt är sagt, så det så! Vill du hellre skriva ner det så gör det här.