söndag 31 januari 2010

Stäng av musiken

Vaknar med ont i hvudet och jag är säker på att det är den irriterande låten "...men ett hjärta kan gå i tusen bitar..." med den nasala och gnälliga Afzelius. Försöker lokalisera oljudet men inser till min fasa att det kommer inifrån mitt huvud. Jag blir inte av med eländet.

Så jag gick upp. Och så småningom försvann både låt och värk. Puh, för jag hade inte klarat det så länge. Dagen har varit kanon. Försöket med långfärdsskridskorna var nog en syn för gudarna. Det gick inte alls. Men det berodde nog dels på mina kängor som inte riktigt var anpassade och att jag inte lydde rådet från G, att ha stavar. Men nästa gång så.

Ikväll har jag blivit bjuden på jättegod ugnsbakad öring som vännen både fiskat och lagade till. Till det en god romsås med kräftstjärtar, och tomatsallad med fetaost och äple. Jättegott. Nu strax sängen. Blir absolut tidigare än inatt, då tror jag att vi la oss vid 4-tiden.

lördag 30 januari 2010

Bara gardinerna kvar sen

I den här familjen skiter vi inte så mycket. Nu går sista julrullen. Och det betyder att julen är slut för den här gången. Eller hur?

Träning

Ska iväg med E och träna, vårt lördagspass är heligt. Vi hinner med att snacka och träna och sen har jag hela dagen framför mig. Ska ta en halv blodgrape innan träningen. Efteråt blir det omelett med bacon och tomater, till det grönt te. Den här lördagen är helt fri från saker jag ska göra fram till festen hos B ikväll. Det var länge sen sist, en obokad lördag och jag helt själv. Det gillar jag. Men nu ska jag leta fram skidbyxorna, termometern visar på dryga -14 grader och det är ett härligt vinterväder.

fredag 29 januari 2010

Håltimme


Tränad och klar. Tvätten tvättad och hängd. Nu sitter jag och soffslöar. Hur får du fredagen att gå?

Borta

Tonåringen har gått för att handla nötter och sen åka tillbaka till sin pappa. Det är underbart att få en bonustid så här, men det är ju så himla tomt när de går. Jag tappade sugen lite grann, hittar den inte här.

Det blir nog bra när jag går och tränar. Få bort stelheten i kropp och tanke.

Kära vän och arbetskamrat, G, har lånat ut sina långfärdsskridskor till mig. Så på söndag är det Singelmamman som ger sig ut på isen på Rudan, Handen. Ser med skräckblandad förtjusning fram emot det. Är ju jätterädd för att gå ut på isar, men med drygt en månads konstanta kyla så ska den väl hålla även för en Singelmamma, och så himla tung är jag inte.

Jag undrar jag

Ett av sökorden för att hamna hos mig är idag; bananer. Det var bara det.

Tjoho!

I dag kommer äldsta tonåringen hit och äter lunch. Båda mina tonåringar har ledigt idag, det var öppet hus på deras skola igår. Ett sånt där öppet hus för att skolan ska kunna locka till sig ännu mer elever, tjäna ännu mer pengar och spränga väggarna eftersom skolan redan är full till bristningsgränsen.

När äldsta barnet började i sexårs var det 30 småknoddingar i klassen. Vi föräldrar protesterade och gillade inte klasstorleken. Så när yngsta barnet, två år senare, började sexårs, då hade våra protester gett resultat. Inte! Den klassen blev ännu större, 32 små söta sexåringar som skulle lära sig sitta still, lyssna, vara tysta och förstå detta med att gå i skolan. Jag lovar, Singelmamman var inte den enda föräldern som talade om för skolledningen vad de var värda.

Trots detta så är båda mina tonåringar läskunniga. Det enda jag önskar är att de ifrågasätter oss vuxna lite mer. Men det kanske kommer.

torsdag 28 januari 2010

Nä det blev inget

Åkte hem istället, lätt orolig, precis som magen. Men jag kom hem, har varit en stund på toan. Och passade på att sätta på en tvättmaskin. Det kan bli en lång kväll. Fryser och är yr också. Te får det bli.

Idag har jag råkat mobilblogga, utan att behöva fundera på hur jag ska göra. Det bara funkade. Bra, sånt gillar jag. Nästa grej jag väntar på är att mina arbetsuppgifter ska lösa sig av sig själv och jag kan sitta i soffan och rulla tummarna.

Vad är det som händer här egentligen?

Jag ska ju iväg på lite mingel ikväll, men min mage... Den samarbetar inte just nu. Igår hade jag mer än ont i magen, och nä jag besparar dig alla detaljer. Igår gick det över när jag yogade, så kvällen kunde bli trevlig med god mat, trevligt sällskap och sen härlig jazz på Fasching. Men nu, nu börjar magen igen och dessutom är jag lätt yr och illamående. Tänk om jag är gravid!

Nä jag skojar bara. Finns inte en chans. Men jag undrar vad det är och tanken på mingel har försvunnit ur min skalle, nu finns bara tanken: Kommer jag att ta mig hem på ett värdigt sätt?

Spännande det blir.

Jag håller med

"Den interna ångesten". En beskrivning av företagets organisation och hur vi kommunicerar. Sagt av en av mina arbetskamrater, hon är en klok tjej.

Kallt

Jag gillar snö alltså är jag nöjd.


onsdag 27 januari 2010

Vit månad är helt ok

Det spritas så fasligt mycket här på jobbet så att jag blir hög bara av att gå i korridoren.

Men herregud stoppa pressarna!

Kändisarna: Vi känner oss yngre än någonsin
Så här unga känner sig stjärnorna ”Det pendlar mellan 14 och 17”.

Själv känner jag mig som 57.

En annan spännande artikel i samma fantastiska tidning; Folksjukdomen som kan göra dig blind. Så vet du om du är drabbad!
Ett tips att snabbt kolla det, kan du se? Inte drabbad, kan du inte se? Drabbad. Du får detta gratis av mig. Snällt va!

Det är ju det jag alltid har sagt

I mitt horoskåp för idag står det:
Arbete
Du har en sund inställning till arbete. Ja det visste jag. Jag tycker tillexempel att det är ett arbete att dricka champagne, filosofera över ett glas rödvin, träffa vänner, och ligga på soffan.

tisdag 26 januari 2010

Du vet när allt stämmer

Det känns i hela kroppen, du känner dig lättare, inget är omöjligt, allt till och med livet leker. Så var det för mig ikväll. Jag körde äldsta tonåringen till fadern, och i bilen får jag uppenbarelsen. Bästa blogginlägget någonsin! Jag känner att nu, det här kommer att göra min kväll.
Singelmamman är dock en mamma, inte med en mycket liten hjärna, men med en väldigt förvirrad hjärna. Snipp snapp så har tanken försvunnit ut. Och allt som blev kvar var det här.

Grattis!

Förra veckan

Alla andra människor blickar så piggt framåt, men jag gillar att blicka, eller tokstirra bakåt. Förra veckan hade jag noll koll på dagarna. Den här veckan är visserligen bara i sin linda men attan vilken koll jag har. Det kan bero på att det redan idag, på rätt dag, serverades en favoriträtt i matsalen här på jobbet. Raggmunkar! Smaka på ordet, om du inte råkar ha en tallrik raggmunkar framför dig, för då kan du ju smaka på dem. Men ordet! Ragg-munkar. Jag undrar vad de munkarna gjort för något?

Vet du?

Åh, ååka pendeltåg...

Fast som vanligt tog jag t-banan i morse, som var sen, ja t-banan alltså. Eller så var det något annat fel för det var alldeles för mycket folk. Som grädde på moset, lök på laxen knöade sig en hel skolklass tonåringar sig in just där jag stod. Sittplats för min del var inte att tänka på. Men hur det nu var så var skolklassen fantastiskt stillsam, om än pratiga. Suck, så mycket de där unga har att säga till varandra på morgonen. Jag hade skavsår i öronen redan vid Swedmyra.

Men som sagt, skolklassen var det inte ngt fel på, däremot, de vuxna männen. Helvete så mycket hål i huvudet en del har. En man bokstavligen trängde sig in och puttade bryskt undan några tonåringar och annat löst folk. Trots att föraren bad folk att vänta och sa att det kommer ett tåg till precis bakom det här. Inte nog med det, i trängseln där rörelsefriheten inskränkte sig till att på sin höjd blinka lite lätt med ögonfransarna, så bestämmer sig mannen för att fortsätta läsa sin tidning som om inget hänt. Prassel, prassel och upp med tidning. Dessutom hade han sin gigantiska ryggsäck käckt kvar på ryggen vilket gjorde att de närmaste tjejerna fick den i huvudet så fort mannen rörde sig, och det gjorde han mycket. Hänsyn mannen, visa lite djävla normal hänsyn!

måndag 25 januari 2010

Nu gör jag så här

Känner mig helt plötsligt genomfrusen och väldigt, väldigt trött. Konstigt, för den här mndagen har varit ovanligt bra. Det är klart, punkten "jobba på jobbet" har ju varit en sanning med modifikation. Men annars så, och dammsugaren... helt plötsligt förstår jag varför den ska stå framme flera dagar. Så lätt det blev att ta hand om det hemska gruset i hallen och slippa få in det i hela lägenheten. Imorgon ska jag nog masa mig ner i tvättstugan och hämta hallmattan.

Imorgon ska jag köra äldsta tonåringen till öppet hus i Kärrtorps gymnasium. Det är gymnasieskolefavoriten. Jag återkommer i morgon. Inte så ny, det blir samma gamla Singelmamma. Men jag kommer att ha bytt trosor i alla fall. Alltid något.

Vi upplever värme och kyla olika vi människor

Sitter i soffan och ser CSI New York. Något som slår mig är att tjejen med det mörka håret får mindre och mindre kläder på sig, nu ikväll ett blåvitt linne, medan männen klär på sig mer och mer. Det skulle vara underbart att vara så varmblodig som hon.

Om du frågar mig vad meningen med livet är

Så är det nära när jag läser Innan du fanns.

Svar

G har svarat.

Inte en näktergalning precis

Väcker tuppen när jag skuttar upp ur sängen. Mitt nya liv börjar perfekt! Hänger hallmattan jag tvättade igår. Kommer iväg och tränar som planerat. Kommer inte i tid till jobbet, trodde inget annat heller. Väl på jobbet får jag rummet städat inklusive dammsugning. Så jag måste tyvärr sitta hos kära G en stund och prata. Fåglarna har fått pippi och låter både pilska och pigga. Skriker i näbben på varandra. Börjar nästan tycka att det är härligt att se morgonen gry. Nu snart lunch och en promenad. Det kan inte vara måndag idag.

Jag skulle hämta kaffe vid en av våra automater nu på morgonen, lampan vid automaten styrs av händelsecell, så den tänds när någon kommer dit. Det var mörkt när jag kom, det var mörkt när jag stod där, det blev ljust när en av mina arbetskamrater kom.
En fråga bara, har du också en känsla av att du är osynlig?

söndag 24 januari 2010

Nytt blad i Singelmammans liv

Efter en oerhört stärkande helg och på alla sätt danande för kropp och skäl tar nu Singelmamman tag i detta med listor. Även Singelmamman har nu förstått hur viktigt det är att ha listor. Singelmammans första lista blir:
Nästa vecka:
Kommer Singelmamman att jobba på jobbet
Kommer Singelmamman planera allt hon ska göra
Kommer Singelmamman att bära iväg allt som ska till återvinningstationen
Kommer Singelmamman inte att köpa godis
Kommer Singelmamman skura badrummet
Kommer Singelmamman ställa undan dammsugaren
Kommer Singelmamman boka tvättstugan till söndag kväll
Kommer Singelmamman komma i tid varje dag till jobbet (eller åtminstone en dag)
Kommer Singelmamman gå på ett jobbrelaterat mingelparty och dricka vatten (va?!)
Kommer Singelmamman fira bästa B som blir fantastiska 50 år och ser ut som hälften.
Kommer Singelmamman dricka mycket champagne när hon firar bästa B, och ja Singelmamman struntar fullt och fast i den vita månaden då
Kommer Singelmamman äntligen beställa tid hos frisören
Kommer Singelmamman vakna med ett leende och skutta upp ur sängen, varje morgon
Kommer Singelmamman att gilla en av punkterna ovan

Välkommen i de blondas gäng

Cicci Realisten har gått från brunett till blondin. Jag är absolut inte den som ska varna. Men Singelmamman och Cicci är också fejsbokvänner, men på ansiktsboken har Singelmamman ett alias och därför blev hon helt förvånad när Cicci i en kommentar nämnde mig med mitt alias.
Är du verkligen beredd Cicci?

Förtydligande efter att ha läst alla, Ciccis, kommentarer: Jag är inte van att läsa mitt namn utskrivet av Realisten, och glömde bort att jag inte är anonym på fejan. Detta kan bara hända när man är blond, och mer än tillåtet virrig.

Ömma moder

Skridskorna satt inte som en sportmössa utan mer som skruvstäd. De kändes helt ok när jag tog på mig dem, men så fort jag tog första skäret tryckte de extremt mycket på fotknölarna. Men skam den som ger sig och lite ömma fötter ska väl en medelålders mamma klara av. Ett antal varv med fladdrande vingar höll jag på att skriva, men jag menar armar, sen fick det vara nog. En timme allt som allt. Och belöningen? Att få ta av mig skridskorna och ta hand om de ömmande röda knölarna.

Japp det är väl i princip hela dagen. Några maskiner tvätt som gått och en diskmaskin. Städningen tar jag en annan dag. Men rastlös är jag, och sugen på något gott.
Här glädjer jag mig åt min lättja, kommer nog inte att gå ut och köpa något.

Sommarsol

Vet inte varför jag tänker på sommarsol idag, det är ju långt ifrån här. Minus åtta grader, och strålande vinterväder. Idag blir det skridskoåkning. Våra skridskor är sjukt oslipade, men om inte Enskede Sport och cykel har öppet idag får vi åka ändå. Du som inte har ngt annat för dig kan ju komma till Gubbängens IP och beskåda spektaklet. Ser du en medelålders kvinna utan någon som helst styrsel på benen så är det jag.

Nu måste jag ha en kopp te till.

lördag 23 januari 2010

Insikt

Dottern och jag hade trevligt i Farsta centrum. Trevligaste var att jag fick handla för mitt presentkort, behövde bara lägga till 48 kr. Sen ville dottern ha lite saker, och tyckte att "mäh, pappa kan väl betala". Visst ok för mig så dotter ringde och kolla, absolut, handla ni och pappa betalar. Jag undrar vad han går på ikväll? Mycket wisky där...
Hur som helst säger dottern när vi ska ta bussen hem; "det kan nog inte vara så kul att vara ute med mig och handla, jag blir ju så sur om jag inte får något". Söta tjej, det har du rätt i.

Nu gör vi Gino, denna urgamla och urgoda efterrätt. Ett sött dessertvin hade inte suttit fel. Hatar verkligen vita månader.

Sonen inte helt med på noterna

Säger åt sonen att jag lovat bort honom till Lilla Blå som tyvärr bor alldeles för långt bort från oss. Men min kära tvillingsyster med familj bor ju närmare och svågern är också en bra bit över havet. Kanske Lilla Blå kan nöja sig med honom? För övrigt var min sons kommentar över bortlåningen en trött blick och ett VA? Vad är det med dagens ungdom, var finns entusiasmen!?
Har lovat yngsta tonåringen att vi ska åka till Farsta shoppingcentrum när jag har duschat, vet inte när det kan bli. Nu är det två timmar sen jag kom hem från träningen och bara andra koppen te avklarad. Kanske jag ska kolla om jag har några pengar. Nya kommer ju inte förrän på måndag och det är mycket långt dit kan jag säga.

Att dra lärdom av tidigare erfarenheter

Då och då tänker jag att det är då självaste f-n att jag inte drar några som helst lärdomar av tidigare misstag. Hur svårt kan det vara att fatta att den omelett som just tagits från stekpannan, på den varma plattan och stoppas i munnen kommer att ge mig svåra brännskador!?

Något jag inte (heller) kommer att kunna dra några som helst lärdomar av men som ändå är fakta. Jag har haft vansinnigt ont i trakterna kring höger skulderblad, upp mot nacken och ut i armen. Igår så ont att jag fick lov att ta en värktablett. Men nu på morgonen, på träningen släppte det, som ett under! Och jag har inte en aning om vad jag gjorde.

Varför heter det värktablett förresten? Det är ju tvärtom.

fredag 22 januari 2010

G här igen

Motionssimning är motionssimning, inte plask-och-lek!
Vissa gubbar som tror! att dom kan crawla verkar ha tagit som sin uppgift att på kortast möjliga tid tömma bassängen genom att skvätta ut vattnet. Vi som simmar tantsim, med huvudet högt, får försöka väja så gott det går vid möten och omkörningar. Alternativet är att lägga ner en halvtimme på att föna håret. Och den halvtimmen finns inte på morgonen, när man har brådis till jobbet. (Och nej, badmössa går också bort.)

Vaken

Det känns som om jag håller på att vakna. Äntligen, det har bara tagit drygt en vecka. Men det är klart jag har ju sällan bråttom så det är väl i sin ordning. Tyvärr har arbetslusten inte vaknat ännu, men skam den som ger sig.

Har försökt övertala tonåringarna att vi ska åka skidor i helgen, utför, inte träna inför Vasaloppet. Men de var inte alls sugna på det. Funderar på att åka ändå.


I övrigt känns det som om jag börjar komma ikapp dagarna också. Är helt övertygad om att det är fredag idag.


Och du som är lite känslig för att vi kvinnor blöder ungefär en gång i månaden kan sluta läsa här.




Upptäckte när jag kom till jobbet att min binda har släppt och jag har blodat ner mina trosor ordentligt. Är det verkligen fredag?

Har din morgon startat bra?

torsdag 21 januari 2010

Hur jävla svårt kan det vara!


Men nu då!

Som Singelmamma är det här ju knappast något jag behöver oroa mig för, men du som är gift/sambo och har en bebis eller barn i dagisåldern. Rätt vad det är så sitter du där. Så här kommer ett tips!

G gästbloggar

Vaknar, öppnar ögonen. Nej, ett öga? Känns konstigt. Spegeln talar om att jag fått en finne PÅ ögonlocket! Det hade jag inte ens när jag f ö var översållad av tonårsacne, dvs mellan 12 och typ 30. Kollar Singelmammans blogg och undrar om det är något som går här på jobbet (ja, vi är arbetskamrater)? Kanske borde vi stanna hemma för säkerhets skull? Ett förslag jag vet hon skulle uppskatta…Hastar till simhallen, och genast när vattnet sluter sig om hela kroppen uppfylls jag av en plötslig, oväntad men mycket stark lyckokänsla. Jag har armar och ben, dom fungerar utmärkt, jag kan simma och det är härligt! Förstår i samma ögonblick att det är Haiti-rapporterna som utgör bakgrund till de nästan religiösa vindlingar som hjärnan pysslar med under de mekaniska simtagen. I nästa ögonblick känner jag mig skamsen, som om jag inte har rätt att ha det så bra när andra… Lovar mig själv att ställa upp på Aftonbladets kampanj idag, att skänka (minst) en timlön till katastrofhjälpen. Och att inte gnälla över en sketen liten finne, som snart försvinner.

Vad skulle jag göra utan mina vänner?

Antagligen skulle jag få själv få jobba. Eftersom det inte precis är något jag är bra på, jobba alltså, låter jag nu min kära arbetskamrat och vän G, gästblogga lite då och då.

Ok då ska vi se

Torsdag, torsdag, torsdag. Japp då är jag redo, veckodagen är i alla fall än så länge på plats i mitt huvud. Men det är nog allt är jag rädd. Gick de många milen i korridoren för att hämta kaffe och vatten. Kom tillbaka till min skrubb med kaffe och vattenglaset men tyvärr inget vatten. Glömde. Hm... Så då tar jag en promenad till alltså... Vatten, vatten, vatten.. på en torsdag. Ok två saker i huvudet. Blir bättre och bättre det här märker jag.

Har pratat två gånger med vår VD idag också, och båda gångerna gick det inte som jag tänkt mig. Första gången noterade jag att det inte är helt oproblematiskt att jag har en kompisrelation med en tjej som vår VD har en jobbrelation med. Det andra prattillfället idag innehöll så många grodor från mig, att jag snabbt måste förtränga att jag överhuvudtaget sagt något.

Vatten, torsdag, vatten, torsdag, japp det får tydligen räcka så för en stund.
Hur startade din dag?

onsdag 20 januari 2010

En helt vanlig dag

Och jag är helt dagvill. Igår rusade jag ner i matsalen i hopp och tro att det var Wallenbergare eftersom det skulle vara det på onsdagen. Idag har jag försökt fatta att det är onsdag. Fast jag är ändå glad att jag upplevt den här dagen. Jag var så trött i morse att jag knappt kom upp. Och för första gången sen september orkade jag inte träna i morse. (det blir bara tre träningstillfällen den här veckan) Jag undrar om jag vaknar imorgon och jag undrar om jag kommer att veta vilken dag det är imorgon.

Desutom har jag nog medelålderns största finne vid mitt högra öga. Känner mig supersnygg, också.

Jag kan vara uttråkad

Funderar på vad det är för fel på mig som känner mig så trött och håglös. Möter en gammal arbetskamrat till mig, G, han säger att jag kanske är uttråkad. Jamenvisstsåärdetju! Sen säger han något om trötta zombieföräldrar och varför tonåringar så gärna spelar spel som går ut på att skjuta just zombies. Men det är jag inte lika fokuserad vid, jag tänker bara på hur rätt han har och hur uttråkad jag nog är. Jag lovar mig själv på stående fötter där i t-baneträngseln att i år ska jag byta jobb. Basta!

Sen lovar jag mig själv igen att jag ska ha bättre ekonomi också. Och det kommer gå så himla lätt och bra. *Skeptisk*

tisdag 19 januari 2010

Äntligen tyst

Så har då äntligen den på tok för sent påsatta tvättmaskinen tystnat. Nu är det bara det roliga hänga kläder kvar. Gör jag på tji och ingen tid alls. Annars har jag inga träningskläder imorgon.
Har haft fantastiska underbara kompisen (och än så länge arbetskamrat) C här på middag. Mina lika fantastiska och underbara tonåringar gjorde pannbiff med potatis och morötter i ugn, och jag slängde ihop en sallad. Gott som tusan blev det.

Men nu är jag trött, "ska-bara" och lite jobb, sen i säng. Någon gång borde det vara lika fantastiskt skönt att gå och lägga sig tidigt som det är att ligga kvar i sängen länge på morgonen. Undrar när det händer?

Migrän som toppen på vardagshändelser

Ser i andras bloggar mycket personlig tragedi rent ut sagt. Själv har jag verkligen inget att vara ledsen över just nu. Styvpappa är i tryggt förvar på sjukhus, en propp som personalen försöker häva. Ja alltså inte styvpappa, han är inte en propp, även om jag många gånger tycker det.
Dottern fick stanna hemma idag, migränkänning. Jag vet att annars skulle hon gå till skolan och "glömma" bort huvudvärken och bli liggande med full migrän. Det tar ett tag för oss människor att lära känna våra egna kroppar och symptomer. Själv vet jag när jag är trött, det stavas morgon.

Nu iväg på ett möte om sociala medier. Är kluven till att diskutera "innehändelser", men anser inte att sociala medier är bara ett begrepp. Som Niclas Strandh skriver här, att hålla sig undan sociala medier är på väg att vara samma sak som att man inte ska prata i telefon.
Så jag ser det positiva i att vi diskuterar strategi, hoppas bara att vi har förmågan att göra något av det också.

Hur får du din dag att gå?

måndag 18 januari 2010

Tre datorer på tre personer

Det betyder att jag sitter okej då, ligger i soffan med en dator i knät. Äldsta tonåringen i sitt rum den yngsta tonåringen i sitt rum. Det är mycket tyst här hemma ända till jag nös och bokstavligen ramlade ur soffan. Höll nog på att somna, dock inte medan jag själv skrev. Läste lite jobbmejl bara. Har ätit thaisoppa ikväll, så gott. Men också öppnat kylskåpsdörren och klappat min champagneflaska trettiotolv gånger. Det skulle sitta som en sportmössa nu att ta ett glas. Och så är jag godissugen. Undrar om jag med hjälp av telepati kan få äldsta tonåringen att gå och köpa godis? Tänker inte be om det, lite värdighet har jag allt. Ja jag vet, antagligen har jag väldigt lite värdighet. Men det får räcka idag.

Om tappade lustar och ork

Det tog tvärstopp här. Som om ingenting är kul. Vill hem och lägga mig i soffan. Har löst, nästan helt, problemet i morse, men nu som sagt är det stopp. Passar på att länka till Markattans (och Nillas bland annat) diskussion med SD. Intressant att se att när det hettar till, då ger sig mörkermännen iväg. Men det var ju väntat, när argumenten får mothugg drar de. Och precis som Nilla säger så gäller det att läsa ordentligt och lyssna, deras argument är listiga, men ihåliga.

En sån här förmiddag till och jag stannar i sängen

Mamma ringde strax innan jag skulle iväg och träna i morse. Styvpappa är på sjukhus för befarad hjärtattack. Och på jobbet fungerar INTE den nya tekniska lösningen som måste fungera, verkligen betoning på måste. En internetbaserad felanmälan för boende i våra fastigheter där de kan felanmäla skador, läckor med mera.

Jag undrar vad det är för dag idag?

söndag 17 januari 2010

Goda gärningar

Snart får jag en egen himmel med alla stjärnor jag gjort mig förtjänt av genom att göra goda gärningar. En till avklarad ikväll.
Nu soffslöa med en kopp te och kära vännen. Imorgon är tonåringarna hemma igen. Härligt.

Jag hör hur det ropar

Mitt jobbrelaterade papper som ligger bredvid mig i soffan. "strategi om ..." gäsp. Nä ett glas champagne och lite choklad hade passat bättre. Synd att jag har vit månad och ska ut och köra vid 20-tiden. Det sista vill jag nu förtränga, mamma och styvpappas fel. *irriterad* Skulle nog ha gjort som kära vännen sa, köpt ngt mumsigt att mumsa på när jag är hemma igen. Men det får bli te och ett kex med ost. Gott så. Jomenvisstsörru.

Snart syns det på hela mig hur jag förfaller till det präktiga hållet och snart har jag bara bekväma och fotriktiga skor också.

Som jag ser det

Strax iväg till sommarstugan i Årsta Havsbad. I sommar är du välkommen dit om du vill. Idag är det egentligen inte väder för det. Men vi ska dit och promenera oss lite och dricka en kopp java i rummet. Och se för vårt inre hur vi i sommar bor där och latar oss (min inre syn) och hur vi bygger och snickrar (kära vännens inre syn). Men solen ska skina hela tiden på dagarna, den synen delar vi båda.

lördag 16 januari 2010

Jag berättar det här och nu

Efterlysning
Jag och kära vännen gick för att hämta bilen. På vägen såg jag något som såg ut som en peng. 20 kronor, kul! Men när jag kom närmare såg jag att det stod 50 och det är ju bättre. Så jag böjde mig ner och tog upp 500 kr! Och stirrade på den. Tjoho!

Så du som har tappat 500 kr hemma där jag bor, hör av dig så får du den.

fredag 15 januari 2010

Ser ut som jag stavat fel i rubriken, men det är så, tö och inte snö. Brukar inte ofta ägna mig åt väderfunderingar, gillar rejäl kyla med eller utan snö. Gillar ännu mer rejäl värme utan snö. Men detta, några plusgrader och fult, grått, trist och blött. Ta bort. Så är det så att kylan nu gett med sig, så töa fort som satan och låt det bli vår, NU!

Annars så är dagen riktigt bra. Skulle till och med kunna säga väldigt bra. Och i helgen finns inga måsten. Utom ett, som har med mamma och styvfar att göra, men detta är enda gången jag kommer att nämna det. Lite bandy blir det imorgon, träffa äldsta tonåringen, och lata mig. Det sista är jag bra på.

torsdag 14 januari 2010

Klockan 20 ikväll!

Äntligen! Som jag längtat, har bullat upp med druvor, te och skön pläd om benen. Det här är min TVstund i veckan.

Ja jag är närmare 100 år.

Oops!

Snart dags att gå hem, ska kolla så att jag inte gör om samma misstag idag som igår för det blev lite pinsamt. Jag hade lite bråttom att komma till jobbet, och när bussen kom sliter jag upp busskortet ur väskan. Inser att det känns lite annorlunda mot vad det brukar men hann inte tänka mer på det förrän jag ser att killen som kör buss log lite lustigt.

Han tyckte det var jättekul att ett trosskydd satt fastklistrad på mitt busskort.

Myskväll

Idag har jag bara råkat sätta ner en spetsig tandpetare i mitt pekfinger så blodet sprutade. Varför är ju en tanke som dyker upp? För att jag kan naturligtvis.

Jag har lovat både soffan och sängen att de ska få ta extra mycket hand om mig ikväll. Tyvärr kommer jag nog göra soffan redigt besviken och gå direkt till sängen. Jag måste dock först äta något näringsriktigt, gott och roligt. Sen så, bara jag inte somnar med huvudet i maten.

I övrigt är jag stolt över allt jag gjorde här på jobbet igår, idag är det som vanligt.

Nu är det absolut slut

Japp, för en månad framåt, en helt vit period. Igår var sista droppen vin som for ner genom min strupe. Och idag, inte någon försovning, men jag tror inte jag kommer att vakna ordentligt förrrän imorgon eftermiddag.

Allt är rubriksättarens fel

"Den senaste tatueringen på Jesus!"
Om det ändå varit en sensation, men ack nej, bara Beckhams senaste tatuering, en bild av Jesus.

onsdag 13 januari 2010

Mindre sköna saker som sällan kommer ensamma

Det finns en del saker i livet som är mindre roliga och även mindre sköna. För min del kan jag vara utan:
1) Fastna med trasigt nagelband i vanten och riva med sig halva fingertoppen när vanten ska tas av
2) Få snö innanför jackan i nacken eller var sjutton som helst innanför kläderna förresten
3) Peta mig i ögat med mascaraborsten, gång på gång
4) Att vrida kroppen åt ett håll och ben/benen åt ett annat, knäna tycker mycket illa om den rörelsen.
5) Att få in en häftklammer under nageln
6) Att råka sätta en häftklammer, en annan klammer, i en fingertopp
7) Att hälla kokande vatten över ena handen
8) Att på morgonen ta på sig strumpbyxor och upptäcka att de är en storlek för små och inte ha tid att byta för det finns ingen andra strumpbyxor och jag skulle ha varit på jobben för en kvart sen
9) Att gå upp tidigt på morgonen, efter 9 ganska ok
10) Att det finns mer månad kvar än lön

Att välja middag

Jag skulle kunna ha valt en sallad igår till middag, eller rödbetor i ugn med chevré, eller till och med en pastarätt. Men jag valde att låta mig bjudas av kära vännen på kokt rödspetta i vitvinsås med kräftstjärtar och röd rom till. Och ett gott vitt vin. Sen lät jag mig bjudas ner i bubbelbadkaret med mer rom, creme fraiche, lantchips och mousserande vin.
Idag försov jag mig. Också ett val att göra.

tisdag 12 januari 2010

Reklam

I min högerspalt har jag reklam för saker jag inte alls tar något ansvar för. Typ som för allt annat jag gör alltså. Men en sak undrar jag över. Rubriken:
Söker du förändring
Välj hur mycket du vill tjäna Ingen inkomstgräns. Jag kan säga en jättemegagigantisk summa. Räcker det att jag säger det eller måste jag göra något mer?

Mejl jag gärna vill ha

"Hej Singelmamman och god fortsättning.
G från byrån som så snällt gav bort julgran på festen. Här har alla projekt dragit igång för fullt och grymt kul att vi fick det hedersamma uppdraget att börja jobba med ert bolag!

Men allt är ju inte bara jobb. Man ska ha kul också, vilket vi var helt överens om på julminglet. Och man ska dricka Champagne … Är det dags för den där provning?

Hör av dig.

G"

Blått och torrt

Även idag vacker blå himmel, och en regnbåge. Fast regnbågen beror på att mitt kontorsfönster har någon oljig hinna på utsidan så när solen skiner har jag hela regnbågen på mitt fönster. Jag undrar om skatten finns i eller utanför mitt rum? *letar*

måndag 11 januari 2010

Trodde inte mina glasögon

Ser på norska väderflickan, eller ser och ser. Hon är så mager att det är tur att hon inte har en sån där pekpinne i handen, då skulle hon inte synas. Nåväl och ehuru, hon presenterar vädret för stora staden här och helt plötsligt står det att det ska bli 15 grader. Gissa om jag blev förvånad. Men när jag putsade glasögonen såg jag att det visst var ett litet - innan siffrorna också. Tyckte väl det verkade lite väl ovanligt.

Föräldrar som dansar

Det finns en grupp på Facebook "Alla Vi Som VET Att Föräldrar Inte Ska Eller Kan Dansa" .Jag håller med. Jag behöver inte oroa mig, mina föräldrar orkar inte ens upp på dansgolvet. Tur för mina tonåringar att de har föräldrar de inte behöver skämmas för!

Första dagen

Jaha! Så var det gjort. Första ordentliga jobbdagen när alla är tillbaka efter massvis av ledighet. Och rakt in i verkligheten och jobb som inte alltid funkar som jag önskar. Tillexempel kan jag inte göra vissa saker som krävs i mitt jobb, på min jobbdator. Så ikväll ska jag sitta hemma och göra lite. Intressant är väl det mildaste ord jag kommer på, och ingen verkar kunna göra något åt saken. Kanske jag kan tjata mig till en ny dator. Fast, å andra sidan har jag inte lyckats få något nytt headset till min jobbmobil heller... Fortsättning följer...

Vad blir det för lunch?

Träningen gick bra så jag sitter på jobbet och försöker bringa ordning och reda i mitt huvud. Kan lova att det inte är det lättaste. Dessutom har någon kört över mig inatt, känner mig helt mörbultad. Och det innan träningen också. Inte sjutton kan väl gårdagens jobb med granen gett mig denna träningsvärk? I så fall är det illa.

Nu blir det träning

God morgon eller i alla fall nu är det dags att gå upp. Själv går jag till träning och går det bra så fortsätter jag väl till jobbet också, av bara farten. Så ses senare!

Mina underbara tonåringar sjunger här i köket och det är svårt att lämna dem....

söndag 10 januari 2010

Men åh!

Suck, nu minns jag, eller rättare sagt, Realisten, påminde mig om att det är måndag imorgon. Och jag har ju bestämt att börja min vita månad då. Jag hoppas innerligt att mina kära arbetskamrater gör allvar av sin idé att fira, vad det nu var de ville fira, imorgon så att jag tyvärr måste skjuta en dag på detta. *håller tummarna*

Sömnbehovet

Nu är det helt tyst i lägenheten. Sonen har precis gått och lagt sig. Han kom och satte sig en stund, kunde inte sova och eftersom min idé om att jag kunde lägga mig i hans säng och läsa saga helt ratades, så pratade vi en stund. Jag borde släcka ner nu. Men vill ha den här stunden för mig själv. Bortsett de två timmarna igår på stan har jag knappt varit själv en enda minut den senaste månaden. Det tar lite på min energi. Jag behöver höra mig själv mer. Men nu är det en barnfri vecka, då blir det mer egen tid. Tror att det är dagens frosta-av-frysen-vin som gör sig påmind. Men jag ser fram emot att gå till jobbet imorgon. Och till morgonträningen.

Jobb som jag gillar

Att frosta av frysen är ju kanon! Det borde jag göra oftare. Hur det går till? Jo så här. Börja med att hälla upp ett glas vin, stäng sedan av frysen, ta ut allt som är ätbart, släng det som inte går att identifiera, inkl din mammas goda hemlagade lunchlådor från 2006. Drick en klunk av det goda vinet. Ställ ut allt som fortfarande kan betecknas som matnyttigt på balkong eller liknande. Ställ en bytta på golvet och sen jobbar frysen. Drick lite mer vin. Jag behöver inte göra ett skit mer. Kanske ta bort byttan på golvet så småningom och lägga tillbaka maten i frysen. Men vilket enkelt jobb!
Funderar på om det här går att praktisera på jobbet på något sätt.

Lite stämningsfulla bilder

Singelmamman vill inte vara sämre än någon annan av alla bloggare som så förtjänstfullt lägger ut sina finstämda bilder på granna granar. Så här kommer även Singelmammans gran.

Den lilla svarta högen mellan den gula dammsugaren och tjocktv är den av Singelmamman så fint ihoprullade julgransbelysningen. Singelmamman tänker; även nästa år ska det vara ett äventyr att få upp belysningen i granen.

Sen tog Singelmamman av alla grenar på granen. Den blev som lite naken då.








Allt detta var möjligt tack vare riktiga verktyg, kolla här så snygg Singelmamman är!

Och så gick den planeringen åt pipsvängen

Hann väl inte mer än trycka på publicera förra inlägget så kom äldsta tonåringen och sa att kompisen ville gå på bio, kunde det vara ok att följa med? Och javisst tycker jag. Jag kan nog hitta på någon arbetsuppgift att spara så vi alla får vår del av slitet.

Nu har jag precis tagit fram dammsugaren.

Helgen

Gårdagen bjöd på både träning, egen tid i stan med både klämma på kläder och ett glas vin på mysig krog. Dagen innehöll även bio med kära vännen och stora tonåringen och färga hår på den andra tonåringen. Alltså en mycket omväxlande dag och trevlig. Eller rar som en i min bekantskap skulle säga. En rar dag. Låter fint.

I dag åker julen ut, äntligen och inte en sekund för tidigt. Granen barrar så vi kommer hitta barr ända fram till nästa jul, oavsett hur väl jag städar. Dessutom ska jag passa på att frosta av frysen nu när jag kan ställa ut alla matvaror på balkongen utan att de tinar.

Sista biten cheescake och alla julkakor som ligger och skramlar ska ätas upp, och jag tror visst jag har en skvätt glögg kvar också. Den delen av städningen tror jag blir lättast att göra.
Ikväll ska jag sen sitta med mina tonåringar i soffan och njuta av sista dagen av ledigheten.
Hm, vi får väl se hur det blir med soffmysandet. Hittills har jag mest sett tonåringarna vid måltider och när jag tvingat dem till lek med mamman sin.

Men först, en kopp te till och läsa ikapp lite. Och försöka leva upp till den här bilden av den präktiga mamma jag just gett dig.

lördag 9 januari 2010

Något är mycket, mycket galet

Barnen är både kammade och har borstat tänderna. All disk är diskad, tvätten är under kontroll och diskbänken blänker. Ändå känns det som om jag borde lägga mig i sängen och inte gå upp de närmaste hundra dagarna. Tror det kan kallas ågren.
"Hej!
Jag önskar att herr Ågren kunde komma en annan dag. Idag är jag lite upptagen. Nästa vecka är inte tonåringarna här, kan du återkomma då? Tack på förhand!
Singelmamman"

fredag 8 januari 2010

Sjas, iväg med dig. NU!

Försöker peppa mig själv, in i duschen med mig. Vi har ju ett viktigt uppdrag. Problemet är att jag inte vet var vännen ställde bilen, och han har inte svarat på mitt sms. Så tyvärr, det kanske inte blir skridskobyte idag....

Brunch idag igen

Sista jullediga dagen innan året blir som alla andra år. Fem dagar jobb, två dagar ledigt, fem dagar jobb, två dagar ledigt, fem dagar och så alla jävla måndagar.

Men idag är det sol, strålande väder, ska försöka ta våra skridskor och byta upp dem till rätta storlekar, slipa dem och ta en sväng med dem. Tonåringarna jublar av lycka. *inte*

Ikväll är det Bajen-Bollnäs. De två senaste matcherna har Bajen vunnit med 10-5. Misstänker att det inte blir så ikväll. Innan matchen blir det träff på lokala kinakrogen, Flower City på Hornsgatan, och deras middagsbuffé. Så vill du träffa Singelmamman med kompisar ikväll är det dit du ska.
Vi ses!

torsdag 7 januari 2010

Annorlunda och roliga jobb

Ibland tänker jag att det finns andra jobb som passar mig bättre. Till exempel är jag helt övertygad om att jobbet som den fjärde person vid gatuarbeten, du vet den som står och hänger, tittar ner i gropen men som inte gör något. Det jobbet skulle passa mig som handen i handsken. Ett annat jobb ser jag genom fönstret just nu. Den som står nedanför taket och skriker och viftar med armarna, när resten skottar ner snö från taken. Precis ett sånt jobb jag har naturlig fallenhet för.
Ett tredje jobb är det som jag och min tvillingsyster hörde talas om för många år sedan. På Gotlands lokalradio berättade de om en man som "är clownskötare på Gotland". Exakt vad det innebar fick vi inte riktigt klart för oss. Men medge att det låter spännande. Och hur många clowner finns det att sköta på Gotland, egentligen?

Vad skulle du vilja ha för jobb om du fick byta?

*Det visade sig att de pratat om en kranskötare, vi hade inte förstått dialekten helt och hållet.*

Återvinning

Kommer på i drömmen att den här drömmen har jag drömt förr. Blir irriterad och somnar djupare. Väcks av en smäll, sådär som det låter när en dörr blåser igen i korsdrag. Går upp bara för att konstatera att ingenting har ramlat eller blåst igen. Kissar och går och lägger mig igen. Kan naturligtvis inte somna om, är fortfarande lite sur över den gamla drömmen. Ska det vara så här nu? Inga nya drömmar,bara gammalt skräp som jag drömt förr? Jag blev visst gammal igår.

onsdag 6 januari 2010

En ledig skön och avkopplande dag

Det kunde ha blivit. Och har blivit, så småningom. Tonåringarnas mormor ringde och väckte mig vid 9-tiden. Bara för att säga att de inte kunde komma på lunchen idag. "Styvfar och .... ont och du förstår att ... vi inte kan komma..." Och då slutade jag att lyssna. Gick och la mig igen och tänkte att ja det blir ju en lugn dag. Sen bestämde jag mig. Nä du Singelmamma, en styvfar ska inte få bestämma om vi kan ses eller inte så jag höll köttgrytan kokande, tonåringarna på löpande band till duschen, handlade och i sista självande minuterna in med vän i duschen och sen iväg med mat, dryck och oss till mamma. En glad, överraskad och lite rörd mamma fick oss och mat och jag gjorde en god gärning. Inga övriga jämförelser med han som föddes för lite längre sen, men nog är vi bra på goda gärningar.

Nu med snyggt fått födelsedagshalsband och nya mysbrallor på i soffan. Å så all ost, druvor och vin som nu bärs fram till mig.... Mmmmm.

En gång för läääääänge länge sedan...

I den lilla byn Danderyd, en bit utanför den stora huvudstaden föddes det vid den här tidpunkten två bedårande vackra flickebarn. Den ena flickan var min tvillingsyster! Till dig vill jag bara säga ett jättestort GRATTIS och hoppas att du får en fantastiskt fin födelsedag. Och du kan behålla myrror, guld och rökelse, men eftersom du inte dricker alkohol kan du ge mig champagnen.

Kram syster!

tisdag 5 januari 2010

Saker Singelmamman gjort... forts

Efter nr 11 och nr 7): Singelmamman städar köket.

Saker Singlemamman gör

1) Anser att alla människor ska lära sig av sina misstag och inte göra om samma misstag.
2) Sätter tummen i vispen när hon vispar
3) Välter skålen med det hon vispar
4) Glädjs åt att det är nästan färdigvispade äggvitor i skålen
5) Vispar sig i samma tumme en gång till
6) Tänker?
7) Lyfter visparna från skålen med grädde, socker och ägg när visparna är i full gång
8) Tänker; men vad i hela djävla-pisshelvetes-fanskap!
9) Välter ånyo skål hon vispar, men hinner i sista stund rädda skålen, och innehållet
10) Ser den skvätt vispgrädde, som också skulle vara med i cheescaken, på bordet
11) Häller upp ett stort glas vitt vin

Bäst när det gäller

Läser mitt horoskåp för årets första vecka: "... när det kommer till kritan så är det du som bäst förmår att fatta välgrundade beslut..." Det står också "Den transformationsprocess du befinner dig mitt uppe i påverkar rätt många andra människor i ditt liv..." Det första är ju så självklart att det inte behövs någon kommentar. Men den andra meningen... Har helt missat själva transformationsprocessen. Kanske dags att ta tag i den.

GI brunch

Har just ätit en härlig brunch bestående av grönt te, omelett, lax, köttbullar och salami av bästa sorten. Nu en timme kvar på den här arbetsdagen, sen är jag LEDIG ända till den 11 januari. Och under den tiden ska jag passa på att fylla år. Så jag ska gå och köpa lite mousserande eller champagne, eller båda delarna.

Vad jag inte förstår är hur man gör för att ha så lång ledighet och koll på alla måltider. Jag menar, att planera för en middag är svårt, men jag börjar kunna det nu. Men att planera för fem frukostar, fem luncher och fem djävla middagar! Det är omänskligt. Jag köper mig fri på fredag kväll, ut och äta med tonåringarna och vännen. Men resten av dagarna? *suckar mycket högt*

New York och vargdebatt

Ligger och jobbar i soffan. Tar dagens första paus för lite bloggläsning. Och för att slänga ett öga i SvD. På första sidan i tidningen läser jag att vi som kommer från Europa och reser till USA nu ska skannas in på bara skinnet. I jakten på terrorister. Jag har då inte ätit någon terrorist den sista tiden och kommer akta mig för det innan jag och tonåringarna åker till New York i april.
Dumt är bara förnamnet! Och nä jag vill självklart inte sprängas i luften när jag flyger, eller någon annan gång heller för den delen. Men terrorismen drabbas nog inte så himla mycket av att det skannas och undersöks in på bara kroppen på alla.

Ett annat hett ämne är tydligen vargjakt, själv är jag inte alls för att vargen ska jagas, inte så länge det är så få vargar. Och ja, jag är mycket medveten om att några renägare drabbas hårt. Men jag tycker det är värre med kamphundar och andra galna hundar som finns i vår absoluta närhet.
Uppdatering: Ska ju självklart länka till Peter Barlachs vargdiskussion

Så där ja! Nu kan du tycka till, om du vill.

måndag 4 januari 2010

V Å F F L O R

Är ju inte direkt van vid mjölmat och att då ge sig på våfflor är tufft. Nu låter min mage som ett bergstroll. Kommer nog hålla grannarna vakna hela natten.
Imorgon ska jag jobba hemma. Inte göra något på hemmet utan alltså göra mitt jobb, fast hemma. Behöver inte klä på mig förrän jag ska ut och handla strax efter lunch. Sen har jag ledigt till den 11 januari. Fantastiskt då är vi alltså mitt i månaden redan och jag ska dansa vår-sol- och sommardanser så det skvätter i snön. För nu känner jag mig färdig med vinter.

När det mesta tryter

Tränade på morgonen, och sen kom jag till jobbet. Min hjärna har sovmorgon, och är lika svårväckt som min yngsta tonåring. Undrar om den vaknar alls idag?
Ikväll blir det våfflor. Men innan dess ska jag prestera stordåd. Hittills har jag redovisat mina utlägg för mitt träningskort. Jaha, det var nog allt.

söndag 3 januari 2010

Va jobba imorgon?

Så nu förbereder jag mig för att jag ska jobba imorgon. Enda trösten är att vännen och äldsta tonåringen ska byta till vinterdäck imorgon och att jag faktiskt har en flaska champagne i kylen på mitt rum på jobbet. Typ som första förband och plåster, viktigt att ha och kan inte vara utan.

Hummer och champagne

Råkade snubbla över en härlig hummer på väg hem, där ser man hur det går när jag ska köpa toapapper. Just sett Bajen krossa serieledarna Sandviken med 10-5. (Bandy). Och nu lite rester till middag. Förutom hummern blir det sparris med parmesan, rödbetor med chevré och varmkorv. Till det återigen några klunkar av Pol Pot. Kanske vi också tar lite ost också. Imorgon är det första mndagen på året. Men eftersom året så här långt har varit helt fritt från dessa dagar antar jag att året kommer bli bra.

Hur har du haft det på årets tredje dag?

lördag 2 januari 2010

För mycket av det goda är underbart

Läser Nillas beskrivning av träningen. Känner såå väl igen det, bortsett att i mitt fall stoppar det inte vid magen, även låren och framförallt brösten! har samma talang. Eller avsaknad av finess kanske. Nåväl, jag och kära vännen trotsade allt detta och tränade innan frukost i morse, hämtade bilen från nyårsfeststället och promenerade lite random.

Nu har äldsta tonåringen dukat fram värsta goda ostfatet med massor av olika ostar, päron, druvor och kex. Gulliga du!

Och på den andra dagen återuppstod Singelmamman

Med ett sinne och samvete rent som en nyfödd, med en nytränad kropp, och ett liv helt utan sus och dus är nu Singelmamman tillbaka.

Jag hoppas dock att den här meningslösa stunden av nykterhet är över i eftermiddag.

fredag 1 januari 2010

Titta på tv

Jag är inte mig själv. Undrar bara vem jag är istället? Jag har nu sett På spåret, men inser att hjärnan inte varit med. Verkar inte ha gjort så mycket. Nu ska jag hålla mig vaken så jag kan se Ett fall för Frost, sen är det godnatt.

Ojdå

Tröttnade på mig själv och min trötthet och tog vän och återvinningsskräp i händerna och gick för att slänga allt. Ja inte vännen naturligtvis. Tog en kort, men så välbehövlig promenad och gick till affären för att köpa tandtråd. 280 kr! Dyr tandtråd. Eller så kan det ha varit Ben&Jerry glassarna, eller de fem kilo apelsiner, eller något av allt de andra jag handlade som kostade pengar. Vad vet jag?

Nu ska jag skrämma upp lite mat från festen igår, tjatade självklart till mig en matlåda av värdinnan. Det sista jag gjorde innan taxin kom och körde hem oss. Mitt minne säger mig att taxichauffören var en dyster person. Men det kanske jag också skulle vara om jag tvingades köra fulla och gapiga människor sista natten på året.

Trött är bara första bokstaven i förnamnet

Äldsta tonåringen har precis gjort frukost till sig. Den yngsta har sagt hej i dörren till sitt rum men syns inte till något mer. Vännen har ätit frukost med mig men nu dragit sig tillbaka för att läsa. Han läser uppenbarligen med magen, för boken ligger där och hans ögon är slutna. Själv är jag inne på min andra kopp te. Och spanar ut och tänker att det vore underbart om någon drog med mig ut på en promenad. Jag orkar inte själv. Skulle hämta bilen hos de vi var på fest hos igår, men jag ska absolut inte köra idag.

Vår nyårsfest slutade fem i morse. God italiensk buffé, mycket vin och mycket bubbel i glasen. Mer än så här klarar jag inte av idag. Godnatt, tror jag.