tisdag 22 september 2009

Maten uppäten

Nöjda, både jag och tonåringarna. All mat gick åt, ris och korvgryta, och nä jag åt inte ris. Nu väntar Idol. Har bara en fundering. Jag älskar rödbetor och morötter. Men är inte så förtjust i potatis. (nu äter jag ju aldrig det) Varför är det just morötterna och rödbetorna som hinner mögla i kylskåpet medan potatisen verkar hålla sig i år efter år?

Är det likadant hos dig?

8 kommentarer:

  1. Rödbetorna håller ett par år i sin burk, potatisen bara ett par månader. Morötterna möglar här också eftersom ingen äter de krakar jag envisas med att köpa hem.

    SvaraRadera
  2. Får jag inte vara med i ditt coola gäng längre?
    Det händer att jag har färska rödbetor också! *lovar*

    SvaraRadera
  3. Nilla: haha! Om jag ändå hade ett coolt gäng... Nä jag menade att jag inte visste att det fanns rödbetor på burk.

    SvaraRadera
  4. Skojar du!?
    Jag är uppfödd på konserverade rödbetor.
    Pölsa med rödbetor
    Pyttipanna med rödbetor
    Isterband med rödbetor
    Kalops med rödbetor
    etc.

    SvaraRadera
  5. Nilla: Du har rätt, herregud det har jag alldeles förträngt! Det är ju mina minnen med. Fast jag åt aldrig rödbetorna, så jag tänkte inte på att de kom i burk. Snacka om förträngning.

    SvaraRadera
  6. Konserverade rödbetor? Menar Nilla inte dem i burk? Inlagda? Skivade i lite ättikslag, eller vad det nu är?

    SvaraRadera
  7. Stort o smått: ärligt talat vet jag inte, åt inte rödbetor när jag var liten. Så jag minns inte om de låg i burk innan de låg på mina föräldrars tallrikar.

    SvaraRadera

Sagt är sagt, så det så! Vill du hellre skriva ner det så gör det här.